Valami teszt

Laminált padlók


Miért érdemes laminált padlót választani?

Nem véletlen, hogy a laminált padló az egyik legkedveltebb padlóburkolat hazánkban.

Aki EGGER, vagy HARO laminált padlóval burkolja le élettereit, az nagy előnyre tesz szert, hiszen padlója strapabíró, továbbá átlagon felüli karcállósággal, súrlódásállósággal, valamint nyomás- és ütésállósággal bír majd. A mutatós padló elemek fénye az évek múlásával sem fog kopni, mivel ellenállnak a hőnek és az UV-fénynek.

Sokan tartanak attól, hogy ez egy egyszerű burkolat lap, de annál sokkal több. A laminált padló 90% fa.A laminált padlók legfőbb előnyei

  • Tartós és strapabíró
  • Bizonyos termékcsaládok már vizes helyiségbe is burkolhatók
  • Számos mintával, és hatással elérhető legyen szó csempéről, vagy akár kőről
  • A természetes anyagok egészséges légkört teremtenek otthonodba
  • Gyors és egyszerű a lerakásuk
Milyen rétegekből áll össze a laminált padló?


1. Fedőréteg: A dekorréteget védő, átlátszó, erős kopás- és karcálló, különösen kemény melamingyantás védőréteg

2. Dekorpapír: Ez a laminált padló színe, mintázata. A minta fotótechnikai eljárással kerül a dekorrétegre. Ennek a technikának köszönhető az egységes színvilág.

3. HDF hordozó lemez: High Density Fibreboard - nagy tömörségű farostlemez, mely a padló gerince.

4. Felfekvő réteg: Melaminnal átitatott vastag papírréteg, mely biztosítja a formastabilitást és védi az alaplemezt a nedvességtől.

+ Hangszigetelő réteg: Bizonyos termékek esetében a hangszigetelő lemez közvetlenül a padló aljára ragasztva.


Laminált padló színek és árnyalatok

Ahogy mi magunk is, úgy otthonaink is teljesen eltérnek egymástól. A padló gyártók is felismerték, hogy nem csak az öltözködésben, hanem bizony az otthonok kialakításában is szükség lehet az egyediségre, vagányságra, de lehet, hogy éppen a visszafogottságra.

EGGER és HARO laminált padlóink nagyon széles skálán mozognak megjelenésben. Legyen szó világos, közepes, vagy sötét árnyalatról, biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót. A különböző fa fajták mintáját követve, teljesen élethű erezet, és csomósság látszik az egyes padló lapokon.

Nem csak a megszokott lapok találhatók meg kollekcióinkban, hanem olyan laminált padlók is, melynek mintája a halszálka mintát veszi fel!

Ha még nem sikerült dönteni, remek megoldás PADLÓVÁLASZTÓ alkalmazásunk, melynek segítségével 4 egyszerű lépésben kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő padlót! nagy gombbal kitenni a padlóválasztótÉRDEKESSÉG
A laminált szó a latin lamina szóból ered, melynek jelentése lemez, lapocska.A laminált padló méretei

Ez egy igazán izgalmas téma, hiszen számos különböző méretben kaphatók a laminált padlók. El lehet térni a standard méretektől.

Választhatunk rövidebb, hosszabb szálakat az egyes helyiségekbe, mindezt úgy, hogy ugyan annak a termékcsaládnak a lapjait burkoljuk le.


Lássuk a méreteket szám szerint az Egger padlók esetében:


Classic: 1292×193mm

Medium: 1292×135mm

Large: 1292×246mm

Kingsize: 1292×327mm


Most pedig lássuk a méreteket a Haro padlók esetében:


NKL 31 7/13: 1282 x 193 x 7mm

Tritty90 7/32: 1282 x 193 x 7mm

Tritty100 8/32: 1282 x 193 x 8mm

Tritty100 Loft 8/32: 1282 x 135 x 8mm

Tritty100 Gran Via 8/32: 2200 x 243 x 8mm

Tritty100 Campus 8/32: 1282 x 243 x 8mm

Tritty200 Aqua 8/33: 1282 x 193 x 8mm

Tritty200 Aqua Gran Via 8/33: 2200 x 243 x 8mm


Így tartsuk tisztán a laminált padlókat!

EGGER és HARO laminált padlóink esetében is elérhetők olyan gyári tisztítószerek, melyek garantálják a sikert a hosszan tartó padló érdekében.


Egger esetében

  • Az Aqua+ Clic Sealer: tömítőanyaggal képesek leszünk megvédeni padlót a nedvességtől. A tőmítőanyag megakadályozza a padló széleinek duzzadását. Az üzlethelyiségek bejáratainál és a nedves helyiségekben is ajánlatos a laminált padló széleinek tömítése.
  • Clean-it padlótisztítószer: A padlótisztítószerünk nem csak tisztít, hanem antisztatikus hatása is van. Speciális összetételének köszönhetően megvédi a padlószéleket és nem hagy foltokat maga után.
  • Decor Mix & Fill javítószett: Ezzel a javítópasztával képesek leszünk gyorsan és egyszerűen eltüntetni a kisebb károkat vagy esetleges karcolásokat. Vízalapú termékről van szó, a színeket pedig sajátkezűleg kell figyelmesen bekevernie.

Haro esetében

Gyors, egyszerű, természetes, tökéletes ápolás a HARO padlókhoz. A korszerű, felelősségtudatos háztartások speciális igényeihez igazodva a Clean & Green termékek nemcsak könnyű alkalmazhatóságukkal és környezetkímélő tulajdonságukkal tűnnek ki – hanem rendkívül gazdaságosak is. Mindössze két termékkel otthonunk minden padló burkolatot megtisztíthat.Egger és Haro laminált padlók burkolása

Amikor sikerül kiválasztanunk álmaink padlóját, az akármennyire is nagy az öröm, még csak fél siker, hiszen annak be kell kerülnie az otthonunkba.Mind az EGGER mind a HARO laminált padlói olyan egyszerű klikk rendszerrel rendelkeznek, hogy akár mi magunk is leburkolhatjuk otthonunkba. Nem kell hozzá mást tenni, mint megtekinteni a gyártók által biztosított burkolási videókat, melyek lépésről-lépésre bemutatják a pontos telepítési menetet.