Valami teszt

Art Deco stílus

Eredete az art nouveau-hoz,azaz a francia szecesszióhoz köthető,ám az organikus,hullámzó motívumokkal szemben,az egyenes,geometrikus tervezés jellemzi.

Ez volt az első modern világstílus és leginkább a luxushoz kötötték,ami kihatott az élet minden területére. Merész,leegyszerűsített vonalvezetés,erős tiszta színvilág. A nagy gazdasági világválság visszafogottabbá tette azt a stílusirányzatot,megjelentek a krómozott felületek,az acél,a műanyag,az építészetben a streamline modern,vagyis az áramvonalas stílus. 

Dominanciája a II.világháború kezdetétől megszűnt és szigorúan a funkcionalitásra törekedett,mellőzte a díszítéseket.Az Art Deco természetesen jelen van a melegburkolatok terén,amelyek karaktert adnak az otthonoknak.Elmaradhatatlan stílus jegy a márvány,a diófa és ebben a Haro tökéleteset alkotott a Disano Project Marble white vízálló padlójával és az American Walnut három rétegű szalagparkettájával.Az absztrakt minta is beleillik a designba,mint a Haro Disano SmartAqua Piazza nedvességálló padlója és ne hagyjuk ki a Designflooring LVT padló Kaleidoscope design padlóit sem.Ha valaki viszont letisztultságra vágyik,akkor szintén ennek a gyártónak említsük meg két termékét, az Art Select Midnight Oak fekete és a Van Gogh White Washd Oak fehér vinyl padlót.

Ez egy játékos stílus,amiben összeegyeztethető a geometrikus forma a halszálka mintával is,itt az Egger Light Telford Oak laminált padlóját lehet kiemelni.A szaniterekben is felfedezhetjük ezt a stílust,mégpedig a Marmorin Palera mosdóban,és a Tebe kollekcióban. Az előbbi az absztrakt designt,az utóbbi,éles egyenes vonalaival pedig a letisztult jegyeket hordozza magában.

Az art deco a XXI.században is divatos irányzat.Klasszikus stílus,mégis megállja a helyét a modern otthonokban is.