Valami teszt

Vinyl padlók


Miért érdemes vinyl padlót választani?

Egy  kivételesen népszerű termékről beszélhetünk, ez azonban nem tartalmaz fát. DESIGNFLOORING gyárunk fő hitvallása a természethez való hűség, így a fa hiányát egyáltalán nem fogjuk észlelni, mivel megjelenésükben a dekorok megszólalásig hasonlítanak a fa- illetve a kőburkolatra. Számos előnye között érdemes említeni karcállóságát, strapabíróságát, vízállóságát, rugalmasságát, időtállóságát, és persze gyönyörű, stílusos megjelenését. Könnyedén formára vágható, aminek köszönhetően a dizájn határtalan megálmodása, majd megvalósítása gyerekjáték ezzel a burkolattal.


1. Gyors és egyszerű telepítés

Szerencsére könnyen méretre vágható, a ragasztható verziók mellett ma már készülnek klikkes változatok is. Ezek csomagolása, kiszerelési egységei a laminált padlólapokra hasonlít. Általában 5 mm vastagságúak, de természetesen léteznek többféle méreten is. Gyorsan és olcsón lerakhatók és fel is szedhetők, így még akkor sem kell megválnunk kedvenc padlónktól, ha új otthonba költözünk. További előnye a vinyl padlónak, hogy lerakás után már akár azonnal terhelhető.


2. Vízálló és csúszásmentes felület

A vízállóság egy rendkívüli előny, mert így a padló alkalmazási területe a lakáson belül korlátlan! A vinyil padlók mindegyike 100%-ban vízálló, így tökéletesen alkalmasak a fürdőszoba, azon belül pedig akár még a zuhanyzó burkolására is! Anyaga azon túl, hogy teljes mértékben ellenáll a víznek, még ha az tűzforró, akkor sem tesz benne kárt. Ebből is következik, hogy tisztítása is nagyon egyszerű. Felülete könnyen kezelhető, ráadásul antibakteriális, kisgyermekekre sem veszélyes. Semmi olyan anyagot nem tartalmaz, mely az egészségre káros lenne. Magas kopásállósággal rendelkezik, és könnyen kezelhető, ezért extra igénybevételnek kitett terekben is megállja a helyét.


3. Esztétikus, ízléses megjelenés

A vinyl padlók a melegburkolatok összes előnyét ötvözi a fa- vagy kő hatású dizájnnal. Megdöbbentő, hogy mennyire valósághű textúrákat, és színeket képes visszaadni a vinyl burkolat, megszólalásig hasonlít ezek dekor felülete a természetes anyagokhoz. Rengeteg fajta szín és mintázat közül választhatjuk ki a legjobban tetszőt, mely tökéletesen illik majd otthonunkba. A gyönyörű, természet ihlette minták mellett megtalálhatók a nem kevésbé izgalmas, extravagánsabb, különleges színű és mintájú változatok is.


4. Kényelem és környezettudatosság

Kényelmes, komfortos, meleg érzetet biztosít a vinyl: akár mezítláb is kényelmesen járhatunk rajta. Padlófűtés nélkül is érezhetően melegebb a felülete, még kisgyermekünk is nyugodtan leülhet a földre, nem kell tartanunk attól, hogy felfázik. Azon túl, hogy jóleső érzés lábunknak, a rugalmas lapok igazán csendesek, ezért a gyerekszobában is ideális megoldást biztosít a burkolat. Ma már kiemelten fontos az alapanyagok kiválasztásakor, hogy környezetünket ne károsítsák. Az LVT itt ebben is kiválóan teljesít, mivel 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül, és károsanyag kibocsátása nem mérhető.


5. Egységes lakáskép, tudatos harmónia az otthonunkbanAz eddig felsorolt érvek tökéletesen alátámasztják, hogy az LVT illetve vinyl burkolatok a lakás bármely helységében kiválóan megállják a helyüket. Akinek fontos az egységes lakáskép, annak ez a burkolat a tökéletes választás. Kis alapterületű lakásokban még inkább előnyös, ha nincs burkolati váltás, azonos szín és minta kerülhet a padlóra a fürdőben, konyhában, és a szobákban is.Vinyl padló felületi hatásai, színek és árnyalatok

Autentikus színekkel rendelkezik, lélegzetelállító fa- és kõhatású megjelenése van, vízálló, karcálló, átlagon felüli módon strapabíró, dizájnja variálható, újra és újra lerakható, a legnépszerûbb bevásárlóközpontok, kávézók, éttermek, és szállodák is rájuk szavaznak.

A vinyl vagy LVT padló nem más, mint egy igazán rugalmas és sokat bíró padlófelület. Ne keverjük össze a régi linóleummal. Az LVT padlók ennél sokkal többet tudnak. Nevük is ezt hordozza Luxury Vinyl Tiles. A vinyl lapok gyártási ideje jelentősen rövidebb, mint a linóleumé. A mai vinyl padlók megszólalásig hasonlítanak a fa mintájára. Színben és erezetben szinte nincs lehetetlen, éppen ezért nyer egyre nagyobb teret magának a melegburkolatok piacán.


Színek és formák kavalkádja a padlón?

A Designflooring Kaleidoscope burkolat számtalan új lehetőséget tartogat, akár egyszerű és természetes, akár extravagáns padlóra vágyunk – és minden esetben egyedi, személyre szabott lehet a választásunk! A természet ihlette színek és textúrák geometriai formákkal párosulva új szintre emelik a belső terek kialakításának koncepcióját.

Az egyedi formákat eredeti Karndean padlólapokból vágják le, úgy, hogy megőrzik az autentikus formatervezést és a kiváló műszaki paramétereket - a csúszásmentes felületet, magas kopásállóságot. Ezáltal a padlóburkolat tervezésének már csak a képzelet szabhat határokat: az egymással kompatibilis geometriai formák szabadon variálhatók. A belsőépítészek és tervezők álma Kaleidoscope burkolat, hiszen geometriai alakzatok segítségével fantasztikusan egyedülálló mintákat, textúrákat hozhatunk létre a különböző terekben. A lapok tetszés szerint igazíthatók, vághatók, cserélhető a színük és mintájuk.ÉRDEKESSÉG
Meglévő burkolatra, 6,5 mm-es vastagságtól, kiegyenlítés nélkül burkolható a klikkes vinyl padló, amennyiben a már leburkolt padló ragasztva van. Úsztatott padlóra nem javasolt sem a klikkes, sem a ragasztós vinyl burkolat fektetése. Az úsztatott padlót előtte ajánlatos felszedni.A vinyl padló méretek

Ezek a teljesen élethű design padlók megszólalásig hasonlítanak mind a fa, mind a kőmintákra, így szinte bármilyen stílust bevihetünk otthonunkba. Változatos méreteinek köszönhetően belső tereink optikai hatásával is könnyedén játszhatunk.

DESIGNFLOORING padlóink számos méretben érhetők el. Legyen szó hosszúkásabb, keskenyebb, vastagabb, vagy teljesen négyzetet mintáról, itt van miből választani. Padlóink termékcsaládonként eltérnek, és változnak, ezért most a teljesség igénye nélkül mutatunk be néhány családod, és méretet.

  • Art Select termékcsalád: 915 mm x 152 mm, 228 mm x 76 mm, 915 mm x 915 mm, 457 mm x 610 mm
  • LooseLay termékcsalád: 250 mm x 1050 mm, 610 mm x 500 mm
  • Michelangelo termékcsalád: 305 mm x 30 5mm, 381 mm x 381 mm, 406 mm x 406 mm
  • Rubens termékcsalád: 915 mm x 102 mm, 475 mm x 76 mm, 915 mm x 152 mm, 305mm x 305 mm, 305 mm x 457 mm

HARO Design padlói a Disano padlók vonzók, egészségesek, innovatívak. Elérhetők fa és kerámia mintázatban az alábbi méretekben.

  • Fa hatású design padlók méretei: 235 mm x 1282 mm , 235 mm x 2035 mm, 235 mm x 1800 mm, 248 mm x 1300 mm
  • Kerámia hatású design padlók méretei: 313 mm x 622 mm, 313 mm x 631 mm, 310 mm x 650 mm


A vinyl padló tisztítása, karbantartása

A kemény tárgyak súrlódás, karcok elleni súrlódás megelőzésére az egyik megoldás az, ha a bútoraink, háztartási nagygépeink lábait ellátjuk egy védőkupakkal, filcszövettel, vagy pedig teszünk valamit a lábak alá.

Akkor azonban nem kell tartanunk, hogy ha forró víz ömlik ki véletlenül a padló felületére, abban bármilyen kárt tenne, mert nem fog, ez ugyanis nincs hatással a vinyl burkolatra!

Ápolás tekintetében elegendő a langyos, enyhe tisztítószeres felmosás, feltörlés, vagy az alapos porszívózás, - ez segít pl. a nem tapadó szennyeződések eltávolításában. Amennyiben közületekben is alkalmazzuk, és extrém erős szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani a padló felületéről - gépi tisztítást is végezhetünk, ám kizárólag az erre való, megfelelő (vörös színű) tisztítófejjel.

Ha pedig hosszú évek múltán szükségét érezzünk a vinyl padlónk felfrissítésének, egy erre szakosodott szakember szinte újjá fogja varázsolni nekünk azt egy utólagos poliuretán bevonattal.


A vinyl padló burkolása

A ragasztással és klikkes változatokkal is választható vinyl padlókat éppúgy választják ma a vásárlók a vizes terekbe, a nagyforgalmú, erős kopásállóságot igénylő helyiségekbe, de akár az intim terekbe is, mint amilyen a háló – vagy a gyerekszobák padlója.

A tévhitekkel ellentétben ugyanis a komoly, minőségi gyártók által forgalomba hozott vinyl padlók legtöbbje már 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül, így nem bocsát ki az egészségre vagy a környezetre káros anyagokat.