• A tökéletes tökéletlenség
    2022. MÁJUS 16.

    A tökéletes tökéletlenség


    Akkor tökéletes, ha nem teljesen tökéletes. Napjainkban népszerű trend a szabálytalan, repedezett vagy befejezetlen megjelenés. A kézzel kidolgozott és koptatott anyagok természetességet árasztanak és érzelmeket közvetítenek. A használt megjelenés és az ipari stílus a letisztult formákkal és felületekkel ötvözve erőteljes karaktert ad a helyiségnek.

    A perfekcionizmus az a lakberendezési stílus, mely szoros rokonságban áll a minimalizmussal, azonban erőteljesebben képviseli azt a vonalat, hogy az otthon szolgálja a lakóját. Ennek érdekében a technikai innovációk nagy szereppel bírnak. A teret az egyszerű formák, a rend, a rendszerezettség jellemzi. 
    A perfekcionizmust képviselő otthonok berendezése a minőséget képviseli mind a bútorok, mind a kiegészítők terén. Fontos, hogy a kiegészítők összhangban álljanak a bútorokkal, melyeket szellősen érdemes elhelyezni, nyugodtan hagyhatunk tágas, üres területeket. 

    A túldíszítettség a stílus ellensége, a geometriai formák azok, amik barátságban állnak a perfekcionista otthonokkal. A szimmetria nagy szerepet kap, mely a bútorok és a kiegészítők esetében is szempont. A leggyakrabban alkalmazott anyagok a fa, a fém, az üveg, a kő és a beton. 

    Színek tekintetében nem jellemző a bőség zavara. A fekete, a fehér, a szürke, a jégkék és a natúr színek használhatók, melyek mellett némi csillogás alkalmazható. 
    Az önfegyelem a stílus alappillére. A polcokra kihelyezett díszek, bögrék nem valók egy perfekcionista otthonba. A tárolórendszerek, melyek még a legapróbb kiskanalat is elrejtik nagy szerephez jutnak. A fiókrendszerek is a minőséget képviselik, így minden ugyanott található. 

    A konyhák nagy fontossággal bírnak a perfekcionista stílusú otthonokban. Sok esetben található konyhasziget a helyiségben, mely magába foglalja a főzőlapot, a sütőt és a mosogatót, mely nélkülözhetetlen az elszívó berendezés. A high tech jegyében a kávégép, a mikró és a fritőz is sok esetben beépített. 
    A világítás is a betudható dekorációs elemnek, mely a perfekcionista otthonokban tökéletes. Fényforrások megtalálhatók bútorokban, álmennyezetben is. A természetes fény is nélkülözhetetlen, hogy kompenzálja a szűkös színvilágot. A nagy méretű ablakokon beáramló fény könnyeddé és meghitté teszi a ridegnek is titulálható helyeket.