• Burkold magad
    2022. ÁPRILIS 07.

    Burkold magad


    Burkold magad: laminált padló telepítése könnyen és egyszerűen

    Az IBDesign laminált padlók lerakása nem is lehetne egyszerűbb. Rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg, hiszen szakember nélkül, akár mi magunk is könnyedén burkolhatjuk otthonunk bármelyik helyiségét. A klikkes rendszerrel ellátott padlókkal gyerekjáték a burkolás, de ennél azért több kell ahhoz, hogy a kiszemelt padló a helyére kerüljön. Milyen elemekre van szükség melegburkolat lerakásához?

    Előkészületek
    Mielőtt elkezdenénk a munkát, első lépésként fel kell mérni, hogy megfelelő-e a környezet a padló lerakásához. Fontos, hogy a beton alap, amire ráhelyezzük majd a padlólapokat, egyenes és száraz felülettel rendelkezzen, ellenkező esetben a padló deformálódhat. Az alpadló lerakása előtt elengedhetetlen alaposan feltakarítani, az esetleges festék maradványokat felkaparni és a teljes területet felporszívózni.

    Padló alá alpadló
    Az alátét, vagy alpadló használata elengedhetetlen egyrészt a lépéskomfort, másrészt a tökéletes megjelenés és a funkcionalitás elérése érdekében. Teherbíró, alátámasztásként rugalmas védelmet biztosít a fölé kerülő klikk rendszernek. A megfelelő alátét kiválasztásnál feltétlenül minőségi terméket válasszunk, hogy elkerüljük a nyikorgó, kopogó hangokat. Az alpadló mellett szükség van párafékező fóliára is, ami megakadályozza, hogy az aljzatra lecsapódó pára a termékkel érintkezzen.

    De miért vásárolnánk két külön terméket, ha az alátétet és a párafékezőt egyben is megkaphatjuk? Az Isocal Premium alpadlói rendelkeznek párazáróval, ami egyszerű, gyors és precíz kivitelezhetőséget biztosít. Megkönnyíti a lerakást, hiszen egy ragasztósávval könnyen egymáshoz fixálhatjuk őket. Sőt, az Isocal termékeket bátran helyezhetjük padlófűtésre is.

    Alátét a világ legcsendesebb padlójához
    A HARO kifejlesztette a világ legcsendesebb laminált padlóját, a Silent ComfortTec-et, amivel elfelejthetjük az idegesítő cipőkopogást, trappolást és minden dobogó hangot. Ez az új páratlan technológia 60%-al csökkenti a zajszintet a hagyományos laminált padlókhoz képest. A HARO ComfortTec öntapadós hátsó oldalával szépen felfekszik a talajra, így zajtalanul sétálhatunk a leragasztott laminált padlónkon – melynek ráadásul a letétele is gyors és egyszerű, a Top Connect rendszernek köszönhetően. A normál laminált padlóval ellentétben, nem kell külön megvásárolni a minőségi szigetelő alátétet, az öntapadós szilikon csíkok lehetővé teszik az aljzatra való leragasztást.

    Silent Pro szigetelő alátét
    Minden kemény aljzathoz javaslunk szigetelő alátétet, amely növeli a padló rugalmasságát, elnyeli a beltéri hangokat, a lépés által keletkezett zajokat és az aljzatban lévő kisebb szabálytalanságokat. Hangszigetelés, rugalmasság és kényelem: ezt nyújtja a Haro Silent Pro szigetelő alátét.  A legjobb benne az, hogy ha az aljára szerkesztve érkezik, nem csak egy egész munkamenetet lehet megspórolni vele, de így optimálisabb akusztikai tulajdonságot is kapunk.

    Klikk rendszerek

    A HARO és az EGGER gyártó is saját klikk rendszerrel látta el a laminált padlóit, bármelyiket is válasszuk igazán gyors és könnyű lesz a burkolás. 

     A HARO TopConnect egy nagyon könnyű telepítése rendszer, szinte úgy működik, mint egy gombnyomás. Kevés erőfeszítéssel egymásba tudjuk illeszteni az elemeket, hiszen azok szögben egymás felé állnak és frontálisan záródnak. Egyszerűsége ellenére ez az eljárás rendkívül stabil, a titka a rugós mechanizmusában rejlik, amely összeköti az egyes deszkailleszkedéseket egymással. Ha idővel le akarnánk cserélni megunt padlónkat, amilyen egyszerűen leraktuk, olyan egyszerűen el is tudjuk távolítani. A telepítéshez itt található videós segítség.

    Az EGGER már több klikkes rendszerrel is büszkélkedhet, amelyek közül az IBDesign paldói a CLIC it! rendszerrel vannak ellátva. Ez egy olyan padlólerakási rendszer, amellyel három féle módon illeszthetjük egymásba a lapokat: megdöntve, egyszerűen egymásba illesztve a szálakat, koppintással vagy beütögetéssel, továbbá soronként. Akármelyiket is válasszuk az eredmény minden esetben stabil és biztonságos burkolat. Mielőtt azonban belekezdünk a burkolásba, nézzük meg videós segítséget, amiben részletesen lépésről-lépésre bemutatásra kerül a laminált padló telepítése. A lerakás után a padlót azonnal használhatjuk!

    Szegőlécek

    A burkolás közben figyeljünk arra, hogy a fal mellett 1 cm hely maradjon a dilatálás miatt. Ezt a dilatációs hézagot szegőléccel takarjuk el. Mindkét gyár, a HARO és az EGGER laminált padlóihoz is választhatunk színhasonló vagy fehér színű szegőlécet. Ha nem szeretnénk a laminált padlónkkal megegyező színűt, tökéletes választás a fehér, hiszen ezt akár a falhoz illő színre is festhetjük. A takarítás során a szegőléc megóvja a falat az esetleges sérülésektől, másrészt keretet adunk a helyiségünknek, tehát nemcsak praktikus, de esztétikai funkciót is betölt. 

     A szegőléc rögzítésének legegyszerűbb módja a rögzítő klipsz használata, amely biztosítja a szegőléc gyors és egyszerű felhelyezését. Nem kell ragasztani, sem szöggel rögzíteni. Fúrjuk fel a klipszet 50 cm távolságra egymástól és csak akasszuk rá a kiválasztott szegőt. Ez festésnél különösen praktikus, hiszen csak leemeljük a szegőt a klipszről, majd a festés után visszahelyezzük, így a fedőrétege sem rongálódik, mint ragasztás esetén. A szegőlécekhez emellett színben hozzá illő külső, belső műanyag sarokelemek, toldó és végzáró elemek is tartoznak.

    A padló tisztítása

    A padló hosszú életének titka nemcsak a megfelelő alátéten és helyes lerakásban rejlik, a tisztításra és ápolásra is oda kell figyelni. Az IBDesign padlókkal könnyű a dolgunk, hiszen rendkívül könnyedén tisztíthatók, a zárt felület miatt a laminált padlók higiénikusak és a kosz lepereg róluk. Általában elegendő nedves ronggyal áttörölni vagy porszívóval letisztítani. 

    TIPP: A bevizezett ronggyal hosszában töröljük át padlódeszkákat. Az EGGER és a HARO tisztító és ápolószereivel pedig nemcsak gyors, egyszerű és hatékony a különböző felületű padlók takarítása, hanem még környezetbarát is.

    Most tervezed felújítani otthonod és padlóvásárlás előtt állsz? Nálunk mindent, amire a burkoláshoz szükséged lesz egy helyen megvásárolhatsz, azonnal készletről!