• Így tartsuk tisztán lépcsőelemeinket!
    2022. MÁJUS 16.

    Így tartsuk tisztán lépcsőelemeinket!

    HARO lépcsőrendszerek tisztítása
    A rendszeres ápoláshoz elegendő a partvissal, vagy porszívóval végzett száraz tisztítás. Ha nagyobb szennyeződésekkel kell megbirkóznia, vagy ha kiegészítő felületi védelmet szeretnénk padlónknak, akkor a padlót az ajánlott tisztítószer alkalmazásával harmat nedves felmosóval ajánlatos áttörölni.

    A HARO termékekhez az alábbi tisztítószereket ajánljuk, melyet mindig az előírtak szerint szükséges használni.

    - Az Active (kék színű) intenzív ápolót ajánljuk az “alaposabb” nagytakarítás alkalmával minden típusú HARO padlóhoz.

    - Az általános, napi rendszerességű takarításhoz pedig a Natural elnevezésű (zöld színű) tisztítót. Az utóbbit laminált padló esetében nem javasolt használni.

    - Ezen felül az AQUA OIL nevű ápolót használjunk minden természetes padlóhoz, az intenzív tisztítás érdekében. (olajozott parketta, olajozott parafapadló)

    - A HARO Clean a formatervezett DISANO padlókhoz és minden elasztikus padlóburkolathoz ajánlott. Ideális padlóápoló a nagy igénybevételnek kitett területeken is.

    HARO Clean alaptisztítás: A formatervezett DISANO padlóburkolatokon és az elasztikus padlóburkolatokon előforduló makacs szenynyeződések és ápolószer-maradványok gond nélkül eltávolíthatók a HARO Clean segítségével.
    Fontos: Minden HARO Cleannel végzett alaptisztítás után HARO Care-rel történő ápolás szükséges. A munkaeszközt használat után hideg vízzel alaposan tisztítsuk meg. 

    - A HARO Care-t használhatjuk ápoló, illetve takarítószerként is. A HARO Care parkettaápolót használat előtt jól fel kell rázni, és hígítatlanul egy megfelelő vödörbe kell önteni. Ezután a parkettaápolót vigyük fel a felületre és egyenletesen, egymást kissé átfedő sávokban oszlassuk el a padlón. A felhordást mindig szálirányban kell végezni. A padló már kb. 2 óra elteltével ismét használható!

    Takarításhoz vagy ápoláshoz a padló nedves tisztítását javasoljuk a szennyezettségi foktól a HARO Care padlóápoló rendszeres használatával. Ezeken túl a különböző típusú faparkettákhoz szükséges felületkezelő anyagok is rendelkezésre állnak. 

    DESIGNFLOORING tisztító szerek

    A DESIGNFLOORING gyár is nagy figyelmet fordít arra, hogy padlói hosszú távon örömet okozzanak használójának. Éppen ezért saját fejlesztésű ápoló, és tisztítószereit ajánlja.

    Tisztítási, ápolási tanácsok:

    Partvissal vagy megfelelő fejű porszívóval távolítsuk el a padlóról a le nem tapadt port és szennyeződést. Egy tiszta felmosóval vigyül fel bőségesen a tisztító oldatot a teljes padlófelületre, majd egy enyhén nedves nyeles felmosóval itassuk fel a tisztító oldatot, és hagyjuk megszáradni.

    Mossuk ki alaposan a felmosót hideg vízzel. A Designflooring Clean nagy felületek tisztítása vagy makacs szennyeződés esetén automatikus tisztító gépekkel, például felmosó géppel is alkalmazható.

    A nagy forgalom hatására idővel a Designflooring padló elhasználódhat. A padló helyreállítására javasoljuk a Designflooring Remove és a Designflooring Commercial Refresh használatát.