• Marmorin gránit mosogatókról érthetően - I. rész
    2022. ÁPRILIS 13.

    Marmorin gránit mosogatókról érthetően - I. rész

    Legfrisebb cikkünk középpontjában a mosogatók állnak, azonban lépjünk egyet vissza. Hol található a mosogató? Természetesen a konyhában! 

    A konyháról pedig az a “hír járja”, hogy az otthon legforgalmasabb helyisége. Alapvetően a konyhában a főzés, mosogatás zajlik, de napjaink lakberendezési trendjei igen csak a konyha-étkező-nappali hármas kombináció felé hajlanak, amikor is ez a három helyiség egy légtérben helyezkedik el. Így ma bátran kijelenthetjük ezen lakberendezési trend mellett, hogy a konyha és társ helyiségei otthonunk legmozgalmasabb színterévé váltak.

    Legfrisebb cikkünk középpontjában a mosogatók állnak, azonban lépjünk egyet vissza. Hol található a mosogató? Természetesen a konyhában! A konyháról pedig az a “hír járja”, hogy az otthon legforgalmasabb helyisége. Alapvetően a konyhában a főzés, mosogatás zajlik, de napjaink lakberendezési trendjei igen csak a konyha-étkező-nappali hármas kombináció felé hajlanak, amikor is ez a három helyiség egy légtérben helyezkedik el. Így ma bátran kijelenthetjük ezen lakberendezési trend mellett, hogy a konyha és társ helyiségei otthonunk legmozgalmasabb színterévé váltak.

    Mi történik, ha a konyha még nagyobb figyelmet kap? Sokkal jobban figyelünk minden apró részletre, és így vissza kanyarodhatunk a mosogatókhoz.

    Magasabb minőség? Szebb megjelenés? De megfizethető ár?

    Talán ezek a legfontosabb tényezők amelyek felmerülnek, ha szeretné lecserélni rozsdamentes mosogatóját vagy már elsőre más lehetőségeken gondolkodik.

    Cikkünk témájaként választhattuk volna a gránit kontra rozsdamentes mosogató témát is, de azt gondoljuk, hogy a gránit mosogatók részletes bemutatásával elérjük azt, hogy önmaga is különbséget tud majd tenni az említett két típus között.

    Kezdjük az alapoknál…

    A MARMORIN gránit mosogatók alapanyaga a Magranit névre “hallgat”, mely nem más, mint magas kvarc tartalmú gránit örlemény és magas minőségű technológiával előállított műgyanta keveréke. A magas kvarc tartalomnak köszönhetően a mosogatók felülete rendkívűl karcálló, nyugodt szívvel szeletelhet például a csepegtető részen, a kés nem tudja megkarcolni a felületet. Ha már a szeletelésnél járunk, fontos leírnunk, hogy a szagálló tulajdonság miatt nem veszi át a mosogató a szagokat, egy fa vágódeszkával ellentétben, legyen szó akár húsokról…

    Kávé, vörösbor, zsírfolt? A foltok miatt nem kell aggódnia, a szóban forgó gránit mosogatók foltállóak, mely szoros összefüggésben van azzal, hogy a felületük porózusmentes. Nincsen felületi “nyílás”, ezáltal egyáltalán nincsenek pórusok, melyekbe betudna szivárogni és megtapadni például a már említett szennyeződések. Hogyha kezünkkel végig simítjuk a mosogatót teljesen sima felülettel érintkezünk.

    Tányérok és poharak… Az Ön konyhájában is “fogyóeszköznek” számítanak? Akármennyire is figyelmesek vagyunk, előfordul, hogy egy-kettő időnként eltörik. Ütésálló MARMORIN gránit mosogatóknak ez sem jelenthet gondot. A mosogató nem sérül meg, ha netalántán belejtene egy tányért, egy poharat. Válasszon olyan mosogatót, mely ellenáll az intenzív használatnak is, a kopásállóság alapvető tulajdonsága kell, hogy legyen egy mosogatónak.

    Hogyha már a konyhai eszközöknél tartunk… Nap, mint nap megfordul a kezünk között egy-egy meleg lábos… MARMORIN gránit mosogatóval rendelkezőknek nem kell holmi alátétekkel babrálniuk! A forró edényt bátran ráhelyezhetik a mosogató csepegtetőjére, a hősokálló felület megvédi mosogatójukat az ilyenkor előforduló sérülésektől.

    Mosogató az ablak alatt vagy az ablak közvetlen közelében? Az erős napfény hatására a mosogató színe kifakulhat, erre mindenképp gondoljon vásárlás előtt. De nincs oka félelemre, hogyha MARMORIN mosogató mellett teszi le voksát, hiszen ettől sem szükséges tartania, ugyanis az UV álló felület óvni fogja mosogatója színének szépségét.

    A lista már így is hosszú, pedig még csak az alapoknál, vagyis az alapanyagnál és az ezzel járó, felületi pozitív tulajdonságoknál járunk. A végét viszont meghagyjuk következő cikkünknek…

    Önnek elegendő volt ennyi információ?

    A MARMORIN gránit mosogatók teljes termékkínálatát ide kattintva megtekintheti!

    MARMORIN termékek Magyarországon kizárólagosan az IBDesign budapesti bemutatótermében és országos viszonteladóhálózatában érhetőek el – keresse meg az Önhöz legközelebbi partnert ide kattintva!

    Látogasson vissza oldalunkra később is, hiszen többek között megismerkedhet a gránit mosogatók optimáis tisztításával, megtudhatja mi az a Bio Cote bevonat és a cseppmentes száradás titkaiba is beavatjuk. Az alapanyagon túl ejutunk a megjelenésig, kitérünk a színválasztékra, az árketógóriákra és a vásárláskor járó extrákra is.