• Trendek és ötletek - Pure Nature azaz az autentikus megjelenés alapelvárás
  2022. MÁJUS 16.

  Trendek és ötletek - Pure Nature azaz az autentikus megjelenés alapelvárás


  Vissza a természethez!

  Minél több teret hódítanak életünkben a technológiai megoldások, annál jobban vágyunk természetes anyagokra.

  A tölgy továbbra is népszerű trend a fadekorok között. Könnyen alakítható és autentikus, akár természetes fadekorként, akár repedésekkel vagy csomókkal ellátott formában tűnik fel, mindig izgalmas kontrasztokat képezhetünk vele.

  A barna és zöld árnyalatai valódi klasszikusnak számítanak a lakberendezésben, nehéz olyan évet mondani, hogy valamely tónusa ne jelenne meg az enteriőrök piacán. 

  Barna szín a lakberendezésben

  A barna lágy és organikus hatást kelt otthonunkban, árnyalatai szinte könyörögnek azért, hogy kerüljünk beljebb. Hol padlóburkolatként tűnik fel, a föld hangulatát felidézve, hol falszínként használjuk, amikor csak arra kell ügyelnünk, hogy a sötétebb árnyalatokkal némileg csínján bánjunk, s bizony nem lepődünk meg azon sem, hogy bútoraink, berendezési tárgyaink is sokszor pompáznak ebben a színben. A barna egy örökké divatos szín, hiszen természetes anyagok tartalmazzák az árnyalatait, mint a fa, a kő, a tégla, vagy a terrakotta. De ne felejtsük el, hogy súlyos szín is, vagyis a tereket szűkíti, de ennek köszönhetően talán nincs is olyan szín, amelyik ne mutatna jól mellette.

  A barna a huszadik század első felében kifejezetten divatos és széles körben elterjedt színnek számított. Szemben például az ötvenes-hatvanas évek trendjével, amikor a barna lámpákat, falakat és akár szőnyegeket is díszített, manapság leginkább a naturális bútorokon keresztül találkozunk vele.

  A barna, mivel a föld színe, stabilitást és megnyugvást áraszt magából.

  Kedveled a Retro stílust?

  Előző cikkünkben bővebben olvashatsz a Future Retroról, azaz a múlt és a jövő kombinációjáról!