• ZEGE – az innovatív hazai gyártású öntöttmárvány mosdó
  2022. ÁPRILIS 12.

  ZEGE – az innovatív hazai gyártású öntöttmárvány mosdó

  Átgondolt formavilág, magas technológiai minőség, és gyors, könnyű beszerezhetőség – ez a legújabb innovációnk, jelenleg az egyetlen hazai gyártású, 12 terméket számláló ZEGE öntöttmárvány mosdócsalád, melyre igen büszkék vagyunk – meséli Varga Erika, az IBD Magyarország Kft, az Innovatív Beltér Design hazai képviselője. 

  A méltán nagysikerű MARMORIN lengyel termékcsalád mellett, régi álmotok volt egy hazai fejlesztésű és gyártású öntöttmárvány termékcsalád, mely mostanra már a piacokra is került. Mit tudhatunk meg a ZEGE hazai öntöttmárvány mosdók eredetéről és gyártásának terveiről?

  Az eddigi évek tapasztalatait összegyűjtve, kiválasztottuk a legnépszerűbb, legsikeresebb formákat, 6 formát – azokat melyek egyszerre praktikusak, mégis tökéletes harmóniát nyújtanak látványban is a fürdőszobában, vegyesen a szögletes és az ívelt, vagy a kerek mosdóformák közül a legközkedveltebb, legideálisabb változatokat kiragadva – ám ebből a szűkített szortimentből kiragadva mindenki megtalálhatja magának a kedvenc mosdóját.  

  Ezekből aztán összesen 12 darab, különböző méretű mosdó került legyártásra.

  Ezek is szintén öntöttmárvány mosdók, és a legnagyobb büszkeségünk hogy Magyarországról származnak: saját hazai gyártmányként kerültek piaci forgalomba, egy 20 évvel ezelőtt alakult magyar vállalkozás, mely más neves gyártó számára is gyárt termékeket –mosdókat, zuhanytálcákat, kádakat – a mai, legmodernebb technológia szerint.

  Mivel öntöttmárvány termékekről van szó, ahol is egy formába öntik ki az anyagot - ennek köszönhetően számos különleges forma alakítható ki az anyagból. A ZEGE termékcsalád hány formában érhető el, és melyek ezek közül a legnépszerűbb, legkeresettebb modellek?

  A DOM két méretben, a LÉDA és a PULZ három méretben, míg a MÉREY, a REOK és a PILLE névre hallgató mosdók egy méretben kaphatóak, rendelhetőek.

  Mindegyik mosdóformának van egy egyedi bája, ezentúl mindegyik kiemelten ajánlható egy-egy konkrét célhoz, ügyféligényhez.

  Aki például a vízszintes vonalvezetés trendjét követi, az a PULZ mosdók keskeny, hosszanti kialakítását biztosan fogja kedvelni – ezek a mosdók letisztult, egyszerű formaviláguknak, megjelenésüknek köszönhetik elsősorban népszerűségüket.

  A DOM mosdó szintén szögletes, nagyon jól beintegrálható egyedi tervezésű fürdőszoba bútorokhoz,ám a legnagyobb előnye a tágas, nagy rakodófelület a mosdó két oldalán – így akik szívesen pakolják tele a mosdó környékét egy-egy szép növénnyel vagy a szükséges kozmetikumokkal – azoknak tökéletes választás!

  A PILLE mosdók ezzel szemben a kis fürdőszobák, vagy a kis terű mosdók okos megoldásai! Egy kicsi, bájos kis kézmosó – kisebb mosdóhelyiségekbe, vendégmosdókba kifejezetten ajánlható, általa megtalálhatjuk könnyedén a kihasználatlan helyeket.

  A MÉREY például egy kifejezetten helytakarékos mosdó. Hiszen, míg egy átlagos mosdó 40 centire emelkedik ki a faltól, addig a MÉREY modell csupán 35 centire – így 5 cm-t biztosan nyerünk általa, vagyis egy egészen pici fürdőszobában, ahol befelé nyílik az ajtó, akkor sem ütközünk majd neki a mosdónak remélhetőleg.

  A REOK pedig egy mély medencés mosdó, így azok tudják leginkább kihasználni, akik gyakran mosakodnak, vagy kényes ruhák kézzel történő mosásához is a mosdókagylót használják.

  A LÉDA modell finom, szögletes, de lágyabb ívű, bútorra is tehető mosdó, kellemes, jól megválasztott méretével szintén az egyedi bútort preferálók kedvence lehet.

  Amit viszont minden egyes, mind a 12 db ZEGE mosdónál kiemelnék, hogy kivétel nélkül mindegyik dübellel rögzíthető a falra. Vagyis mindegyik mosdó hátuljának olyan a kialakítása, hogy van egy szoknyarésze, amit dübellel fel lehet fúrni, a dobozba van is hozzá csomagolva saját rögzítőcsavar.

  Ezzel a megoldással egy kellemes, szinte falon „lebegő” mosdónk lesz – vagyis nem kell hozzá se bútor, se semmi – persze, ha valaki szeretne külön gyártatni hozzá bútort, akkor minden további nélkül ezek alá is alá lehet tenni. Annyit kell figyelni, hogy hátul ne legyen merevítő, vagyis a bútor merevítője egy kicsit lejjebb legyen kicsit a szokásosnál, hogy ne ütközzön bele a mosdó „szoknya” részébe.

  Hol érhető el, hol tekinthető meg a termékcsalád?

  Országszerte a viszonteladó partnereinknél, ezt megtalálhatják a weboldalunkon: ibdesign.com és itt a PERTNERKERESŐ-ben tudják megnézni és kiválasztani az ügyfelek a hozzájuk legközelebb eső viszonteladó partnert, tényleg országosan működünk, Nyíregyházától Szombathelyen át Szegedig – tehát tényleg mindenhol az országban tudnak rendelni az ügyfelek. Fontos, hogy ezek a mosdók raktárkészleten vannak, tehát nem kell várni hosszadalmas, külföldi szállítást – ez mindenképpen nagyon előnyt jelent egy rövidebb határidős projektnél, vagy egy sürgős építkezésnél, felújításnál, hiszen gyorsan elérhető a hazai raktárról.

  Nálunk, itt az IBD Magyarország mintatermében pedig az összes forma be van mutatva, itt élőben is meg tudják nézni, ki tudják választani – és akár nálunk, akár a hozzájuk közelebbi viszonteladóinknál meg tudják rendelni a termékeket.

  A ZEGE család miben más, miben tér el pl. a MARMORIN termékektől? Árfekvését illetően, vagy más szempontból van-e kifejezetten előnyös különbség a hazai gyártásból adódóan?

  Árfekvését illetően nem emelném ki egyik családot sem, hiszen a Marmorinnak is megvannak a ZEGE családhoz hasonló árfekvésű termékei. A Marmorin talán annyiban különbözik a ZEGE-től, hogy az egy sokkal szélesebb szortimentet kínál a vásárlóknak, ott ugyan a térben álló kezdve, az álló mosdókon át szinte mindent megtalálhatunk közel 150 féle formavariációban.

  Azonban a gyors és egyszerű megoldások híveinek a ZEGE igazán a szívéhez nőtt már most is: hiszen a közkedvelt formák, a dübellel egyszerűen rögzíthető, a hazai raktárkészletről gyorsan elérhető termékek nagyon komoly előnynek számítanak a mai, felgyorsult világunkban.  

  Ár – érték aránya szintén kiváló, ahogyan minőségben is, hiszen egy innovatív anyagból, öntöttmárványból készül minden egyes termék, melyek nem egy újkeletű, mai - hanem egy több mint 20 éves, tapasztalt hazai gyárban kerülnek legyártásra, a legmodernebb, világ több mint 100 országában ismert műmárvány technológiájával. 

  A ZEGE mosdók minőségi alapanyaguknak köszönhetően ellenállnak a napi használatnak, könnyen tisztíthatóak, és nem utolsó sorban bútorral kiegészítve kellemes esztétikai egységet alkotnak…

  Gondolva a tervezőkre - a legtöbb gyártó termékeinek 3D modelljei már javarészt bekerültek a tervezőprogramokba, hogy a belsőépítészek, lakberendezők bemutatási lehetőségeit nagyban megkönnyítsék. Mi a helyzet ezen a téren a ZEGE család modelljeivel, vagy mikorra tervezitek a 3D modellek elkészítését?

  Igen, természetesen gondoltunk a tervezőkre is: így elkészült, létezik minden egyes ZEGE mosdónak a 3D rajza a tervezőprogramokhoz, és ehhez műszaki rajz is párosul, ha például szakembernek szeretnénk oda adni.  

  Ezt úgy érhetjük el, hogy a weboldalon minden egyes termékbe belekattintva rámegyünk a műszaki rajz vagy a 3D terv opciókra, és már le is tudjuk tölteni.

  Így aztán akár tervezőként, akár szakemberként, akár laikus felújítóként vagy építkezőként választjuk, a ZEGE mosdókkal nem csak minőséget és harmonikus kialakítást, hanem gyors és könnyű munkát is vállalhatunk – ami igencsak nagy előny manapság…