• IBDesign megjelenések a LifeTV-n, itt elérhető minden adás
  2022. ÁPRILIS 07.

  IBDesign megjelenések a LifeTV-n, itt elérhető minden adás


  Korábban hírt adtunk róla, hogy a közelmúltban volt 3 TV megjelenésünk, melyet nagy örömmel osztunk meg ismét.

  Cikkünkben megtekinthetők lesznek azok a videók, melyek velünk készültek, telis-tele hasznos, fontos és érdekes témákkal.

  És hogy milyen témákkal várunk Téged?

  A csendes és egészséges parafa padlók

  A parafa burkolatok a természetes faanyagok között különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Változatos textúrájuk, színtónusuk mellett a fizikai tulajdonságaik is kiemelkedők.

  Az alapanyagként használt parafa köztudottan rugalmas, amiből adódóan nemcsak a bútorok, benyomódásának áll ellen, de elnyeli a lépések zaját, megőrzi az otthon melegét. A parafa jó hő- és hangszigetelő tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas falak burkolására is. Mindezek mellett a parafa meleg és kellemes érzetet kölcsönöz.

  Az otthon meghitt, melegét megteremthetjük a burkolat helyes megválasztásával is. A parafa puha, bársonyos tapintású, természetes anyagával nyugalmat és egyedi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. A parafa egyedülálló és sokoldalú tulajdonságai lehetővé teszik, hogy bármilyen területen alkalmazható legyen burkolás céljára a nappalitól kezdve a vizes helyiségekig.

  Faparketta, laminált és design padló körkép

  Ezúttal a természetes faparkettákról, laminált és design padlóról mesélt kereskedelmi és szakmai vezetőnk, Varga Erika.

  Kiemelt egy fontos, és érdekes dolgot.

  Miszerint sok ügyfél parkettát keres, de az igénye valójában laminált padló. Nos, ez azért lehet, mert nagyon sokan a parketta szót gyűjtőfogalomként használják. De a parketta valójában egy természetes, 100%-ig fából készült élő anyag.

  Az IBDesign kínálatában a HARO faparkettákat találhatod meg, mely kiváló minőségű meleg padlóburkolat fából. Az elkészítéséhez elsősorban keményfát, a leggyakrabban tölgyet vagy bükköt használnak, de más fafajok, úgymint a juhar, kőris és a dió, de akár a vörösfenyő is szóba jöhetnek. Minden fafajnak megvannak a saját jellegzetességei. A fa egy élő anyag. Az egzotikus fafajok ásványi lerakódásokkal rendelkezhetnek, amelyek később felszínre kerülhetnek. Az ásványi lerakódások bizonyos fafajok természetes jellemzői, és nem minőségi hibák.

  Természetesen szó esett az egyik legnépszerűbb termékről a laminált padlóról. Több 100 dekor minta érhető el a laminált padlóknál. Rengetek színű s árnyalatú lapból választhatunk, amik már nem csak a fa mintáját, de akár a kő, vagy csempe mintát is visszaadják.

  Hangsúlyozni szükséges, hogy ma már bizonyos laminált padlók otthonunk bármely pontjára, így akár fürdőszobába, vagy konyhába is tehető.

  Erika szót ejtett a design padlókról, melynek számos jó tulajdonsága mellett kiemelendő, hogy PVC mentesek, tehát semmilyen káros hatással nincs az emberekre és a környezetre.

  Végül, de nem utolsó sorban a vinyl padló bemutatása következett, melyek nagyon trendi burkolatok. Nagyon sok mintával, mérettel választhatók, sokan nem csak a padlóra, de a falra is előszeretettel burkolják.

  Öntött márvány kádak, mosdók és a trendi vinyl padlók

  Az öntött márvány termékek gyakorlatilag porított dolomit márványból készülnek, amelyet szinte teljes egészében természetes anyagok alkotnak: 96%-ban Kalcium és Magnézium Karbonátot tartalmaz, amit műgyantával kevernek. E két fő alapanyagnak köszönhetően lehetőségünk nyílik egy végtelenül sokszínű, egyedi, trendi mosdót, zuhanytálcát vagy éppen kádat magunkévá tudnunk.

  Ami miatt mégis műmárványnak nevezik az nem más, mint a gyártási technológiája. A műmárványt öntési eljárással készítik. Ez az eljárás teszi lehetővé, hogy a termékek ne deformálódjanak a gyártás során, illetve biztosítja az elképesztően pontos éleket, a hihetetlen hosszúságú pultokat. Emellett lehetőséget kínál a gyönyörű, egyedi formák megalkotására is. A gyártás során a rétegeket külön-külön öntik az öntőformában, de mivel mindegyik réteg azonos sűrűséggel bír, a végeredmény egy egyenletes, sima felület, mely roppant ragyogó végeredményt biztosít.

  Vinyl padló esetében  kivételesen népszerű termékről beszélhetünk, ez azonban nem tartalmaz fát. DESIGNFLOORING gyárunk fő hitvallása a természethez való hűség, így a fa hiányát egyáltalán nem fogjuk észlelni, mivel megjelenésükben a dekorok megszólalásig hasonlítanak a fa- illetve a kőburkolatra. Számos előnye között érdemes említeni karcállóságát, strapabíróságát, vízállóságát, rugalmasságát, időtállóságát, és persze gyönyörű, stílusos megjelenését. Könnyedén formára vágható, aminek köszönhetően a dizájn határtalan megálmodása, majd megvalósítása gyerekjáték ezzel a burkolattal.

  De vinyl padlót nem csak DESIGNFLOORING gyárunktól hoznk, ha nem a neves nagy német gyártók is jelen vannak, mint a HARO és az EGGER.