• 6+1 tipp, így lesz konyhája kényelmesen használható!
    2022. ÁPRILIS 13.

    6+1 tipp, így lesz konyhája kényelmesen használható!

    Mindannyian “négyzetméterekben gazdag” konyhára vágyunk, szigettel a közepén, dupla ajtós nagy méretű hűtőszekrénnyel, két medencés plusz csepegtetős mosogatóval… de úgy tűnik, hogy a többségnek maradt egy ici-pici helyisége amit, aligha nevezhetünk konyhának.

    Legfrissebb cikkünkben megmutatjuk, hogy kellően átgondolt tervezéssel és a legfontosabb tippek figyelembe vételével a pici konyhák is lehetnek kényelmesen használhatóak és a szemnek is üdítőek.

    Egyszer azt hallottuk, hogy a kis konyha az a tér, ami mindaddig szerethető, ameddig a szakácsnak van helye benne mozogni, “alkotni” és tálalni… Sőt nem csak a tálalás, de a tárolás is fontos. Egyetért?

    Nézzük a 6+1 tippet, mellyel mindezt elérheti!

    1. Hiába kis méretű a konyha, mi kifejezetten ajánljuk, hogy minimum az egy medencés, csepegtetős mosogató mellett döntsön. A fejlett és egyedülálló technológiáknak köszönhetően manapság már megtalálhatóak olyan mosogatók, melyek magas kvarc tartalommal rendelkeznek, így a mosogató felülete karcálló. Az egy medencés csepegtetős mosogatója így már “bevonható” a munkafelületbe hiszen a csepegtető részen bátran szeletelhet, kiváltva ezzel a vágódeszkát. Az egymedencés mosogatók mellé is szükség van csepegtetőre és tálcára, fém és műanyag megoldások közül válogathat, ezek azonban idővel elhasználódnak, tisztításuk bonyodalmas lehet és elveszik a helyet a munkafelülettől.

    Ide kattintva, válogathat a MARMORIN mosogató kínálatából.

    ​2. Fordítson kellő figyelmet a megfelelő mosogatócsaptelep kiválasztására, fontos, hogy optimális legyen a csaptelep magassága és “benyúlása”. Amennyiben túl magasról folyik a víz, mosogatás közben könnyeddén “kipacsálhatunk” és a pult felületén álló tócsák bosszúságot és károkat is okozhatnak.

    A MARMORIN választékban normál és kihúzható fejes mosogató csaptelepeket talál, melyek ideálisak az összes MARMORIN mosogatóhoz. A csaptelepek 5 színben érhetőek el!

    3. Kis alapterületű konyhák esetében ajánlatos elhagyni a függönyt, legalábbis a teljes ablakot eltakaró megoldásokat. A teret optimálisan növelheti a függöny elhagyásával, minél világosabb a szoba, optikailag annál nagyobbnak hat. Azonban használhat vitrage függönyöket, vagy akár római rolót.

    4. Amennyiben “nem áll útjában” a radiátor érdemes beépíteni szekrényekkel körbe az egész konyhát, bátran az ablak alatt is, hiszen így pakolási és munkafelületet egyaránt nyerhet.

    5. A hűtőszekrényt ajánlatos a pult alá, alulra beépíteni, akár egymás mellé kettőt. Hiszen így tárolás szempontjából ugyanannyi helyünk lesz, mint, ha nagy hűtőt választottunk volna, azonban a munkafelületnek több helyet hagyunk!

    6. Gondosan figyeljen a szekrények magasságára, a konyhai feladatokat nem kellemes “görnyedve” elvégezni, továbbá az is irtózatosan zavaró amikor mosogatás közben beveri a fejét a túlságosan alulra szerelt felső szekrénybe.

    + 1 Kifejezetten figyeljen a konyhában elhelyezendő világításokra, tervezzen előre! A mosogató közelében fontos a világítás, közvetlen a felső szekrény alá és a mosgató fölé érdemes fényforrást helyezni, hiszen sötétben vagy félhomályban nem lehet mosogatni.


    Cikkünkben nem véletlen helyeztük fókuszba a mosogató és a mosogtás kérdéskörét…A konyhában a legtöbb idő mosogatással megy el, a főzéssel és sütéssel töltött idő csekély ehhez képest. Gondolta volna?

    Ez az oka, hogy számos tippet adtunk arra, hogyan alakíthatja kis alapterületű konyháját úgy, hogy mindennek legyen elegendő helye és ne a mosogató méretén “spóroljon”.

    Válasszon mosogatót a MARMORIN kínálatából, kattintson ide!

    MARMORIN termékek Magyarországon kizárólagosan az IBDesign budapesti bemutatótermében és országos viszonteladóhálózatában érhetőek el – keresse meg az Önhöz legközelebbi partnert ide kattintva!