• Formák és méretek egyedisége – avagy a sokoldalúság gyönyörködtet
    2022. ÁPRILIS 12.

    Formák és méretek egyedisége – avagy a sokoldalúság gyönyörködtet

    Lakberendezők, belsőépítészek - de kiskereskedők számára is rendkívül lényeges dolog a forma és a méret - hiszen ebből indul ki minden, ez határozza meg majd a végső elrendezést - ami miatt a vásárló mellettünk fog dönteni. Mit ajánlhatunk egy kis terű fürdőszobába, miként hasznosítsuk leginkább a rendelkezésünkre álló teret, illetve mivel tegyünk exkluzívvá egy szép, tágas enteriőrt? A Marmorin ezekre a kérdésekre is tudja a választ…

    Amikor mosdót ajánlunk egy kedves ügyfélnek, számos kérdést teszünk fel neki, mielőtt elindulunk egyáltalán egy irányba. Mik a legalapvetőbb tudnivalók, amiket egy rutinos értékesítő feltesz egy előtte álló, esetenként tanácstalan szanitervásárlónak?  Varga Erika, az Innovatív Beltér Design ügyvezetője és szakmai tanácsadója avat be bennünket a legfontosabb tudnivalókba, amelyek megelőznek egy sikeres mosdó – illetve szaniter-választást.

    Erika azt tanácsolja, hogy mindenekelőtt tájékozódjunk az ízléséről, tudjuk meg, milyen ízlésvilágban, milyen formavilágban keres éppen fürdőszobai berendezéseket, esetünkben történetesen mosdót.

    Ezt követi a méret – sőt, van, amikor a méret erősen leszabályoz bennünket, így az lesz a döntő tényező – de van, hogy el lehet engedni a fantáziát…  

    A mosdók típusait illetően is persze megvannak az alapvető változatok: lehet egy mosdó álló, pultra tehető, lehet túlfolyós, vagy túlfolyó nélküli, libegő, esetleg falra akarjuk-e rögzíteni.

    Ha mindezek eldőltek, akkor utána már tényleg csak bele kell szeretni egy formába – ami persze nem könnyű, hiszen a Marmorinnak több mint százféle mosdóformája létezik.

    Milyen alaptípusok, milyen formavilág jellemzi a mosdókat, és milyen egyedi igényekkel találkozhattunk – melyre a Marmorin reagált az évek során?

    A forma és a méret variálhatósága, és sokoldalúsága ma a legnagyobb érték, hiszen valamennyien mások vagyunk, más-más ízléssel, méretekkel, lakás – és helyiségméretekkel, ergonómiai arányokkal rendelkezünk…

    Mivel legalább 100 féle mosdóforma létezik a Marmorinnál – egy-egy formából pedig több méret is választható - ez kétségkívül nagy előny mind a lakberendezőnek, mind a magánvásárlónak.  Hiszen, ha valaki beleszeret például egy szép formába, szuper dolog, hogy megtalálhatja pont ebből a formából a számára éppen ideális méretet is.

    Formák tekintetében az öntött márvány, és az öntési technológia szinte bármit megenged - a Marmorin pedig igazán el tudja engedni a fantáziáját… álljon is néhány szép példa, a teljesség igénye nélkül kedvcsinálónak:

    Nézzük elsőnek a legkisebbek kedvencét – a DUDU mosdó egy igazán bájos, kedves gyerek gyerekmosdó, hiszen a Marmorin tervezői gondoltak a kicsikre is, így született meg játékos, felhőcske formájú DUDU mosdó.

    A kerekded, harmonikus felhőcske-forma a gyerekek mesevilágába repít el bennünket, idilli hangulata pedig tökéletesen beilleszthető a gyerekfürdőszoba enteriőrbe.

    A romantikus lelkületű hölgyekre is gondolt a Marmorin természetesen, több ízben is.

    Ennek egyik gyönyörű példája a szépséges kála virágra emlékeztető ALICE mosdó, és kád - melyről az idő múlásával egyre inkább rájövünk, hogy ez a formavilág bármely enteriőrben remekül helyt álló – országtól, kultúrától, stílustól illetve színvilágtól függetlenül – az Alice minden időben és térben csodásan mutat.

    A szép kálát megformázó terveket ráadásul a Marmorin gyár tervezői több mosdó változatára is „ráültették”: választhatjuk pultra tehető, beépíthető illetve álló mosdó változatban is.

    A Marmorin tervezői pedig akkor sem ismertek lehetetlent, amikor a PALERA mosdót tervezték és alkották meg, amely egy japán origami stílusú, hajtogatott papírcsónakra emlékeztet.

    Játékos formavilágába és újszerű vonalvezetésébe már többen is beleszerettek, sőt a közelmúltban egy balatoni vitorlás szálloda projekthez is rendeltek tőlünk jónéhány darabot ebből a különleges igazán formabontó kis szépségből.

     LAVINIA mosdó pedig szintén nagyon közkedvelt és népszerű: a maga kellemes, harmonikus, természetet idéző kis kavicsformájával…

    Ami még különösen nagy divat lett mostanában, azok a henger formájú illetve a kerek, pultra tehető mosdók.

    Mostanra már ugyanis nem annyira megy a néhány évvel ezelőtt olyan nagy népszerűséget magáénak tudható dupla mosdó.

    Helyette ma már inkább egy pulton helyeznek el két külön önálló, 60 cm-es mosdót – így helykihasználás szempontjából is jobban jár az ember, mintha egy darab 120 cm-es mosdót tenne fel – hiszen így még marad némi helyünk, pakolófelületünk is.

    Vagyis, ez sokkal életszerűbb, könnyebben használható, nem vagyunk úgy összezárva a másikkal – szóval minden szempontból praktikusabb és jobb, kényelmesebb használni.

    Álló mosdók, az exkluzív tér gyöngyszemei…

    Ha olyan szerencsés a kedves ügyfelünk, hogy tágas, szellős, nagy térrel rendelkezik a fürdőszobájában, ráadásul a minimál dizájn és az exkluzív terek nagy kedvelője - akkor ajánljunk neki álló mosdót! 

    Az álló mosdók a Marmorin gyár nagy specialitásai – persze, egy szép, elegáns álló mosdóhoz bizony tér kell… egy szellős, tágas teret tud ugyanis igazán betölteni és feldobni egy ilyen elegáns álló mosdó.

    Természetesen a Marmorin az álló mosdók terén is gazdag, sőt a leggazdagabb választékkal bír: lehet az álló mosdónk kerek, íves, szögletes, csipke vagy akár virágformájú…

    Aki az elegancián túl a praktikumot sem nélkülözné – annak már az álló fajták közül is tudunk olyat ajánlani, aminek van egy kis pereme, pultja is. Ez az egyik idei újdonságunk, a TEBE álló mosdó.

    A mosdók mellett természetesen kádak, köztük is elegáns, gyönyörű térben álló is színesítik a Marmorin termékcsaládok szortimentjét. Mit érdemes tudnunk az öntöttmárvány kádakról, milyen előnyöket rejt ez az anyag egy kád formakialakításának szempontjából?

    A térben álló kád hatalmas divat lett az elmúlt években – és bár még nem számoltam össze – de szinte biztos, hogy van legalább negyven féle térben álló kádja van már a Marmorinnak, így biztosan ki tudja elégíteni valamennyi igényünket.

    Egyedi szépség, különleges forma és design, ergonomikus kialakítás, ráadásul az öntöttmárvány anyagából adódó kellemes meleg érzet, magas fokú minőség és kopásállóság jellemzi ezeket a termékeket.

    Sőt, az öntöttmárvány kádakhoz – ahogyan minden öntöttmárvány Marmorin termékhez - otthoni javítókészlet is kapható, három különböző pasztával és polírozóval – így még attól sem kell tartanunk, ha netán egy nehezebb, súlyosabb tárgy belesik a kádba, és lepattan annak anyagából egy aprócska darab, akkor mit is kezdjünk a kis lyukkal…

    A javítókészlettel ugyanis a háziasszony is könnyedén eltüntetheti az anyagban keletkezett hibát, láthatatlanul.

    Ha jól tudom, a Marmorin a térben álló kádak mellé is hozott nemrégiben egy extra specialitást. Mi ez az extra újítás a Marmorin kádak terén?

    Létezik két olyan kád, amelyet továbbfejlesztett a Marmorin – egyik ilyen az ALTA, másik pedig a TYTAN – ahol olyan megoldást is kínál, hogy a kádhoz tartozó álló csaptelep kétféle variánsban is megmutatkozhat.

    A térben álló kádakhoz ugyanis álló csaptelep szükséges. Ha ez tetszik az ügyfélnek, akkor betesszük az álló csaptelepet.

    Ám ha valaki nem szeretne kádjához álló csaptelepet, akkor létezik a kádperemnek egy „takaró” része, melybe a csaptelep szerelvénye diszkréten elrejthető.

    Ehhez ersze úgy kell leadni a rendelést: ekkor a gyárban megfúratjuk számára a kád peremét, tehát már eleve úgy rendeljük meg neki a kiválasztott Marmorin kádat…

    Kinek ajánlhatjuk leginkább az öntöttmárvány fürdőkádakat – az anyag és a formai kialakítás előnyeit figyelembe véve?

    Az öntöttmárvány kádak strapabíróbbak, mint egy akril kád, ezért tartósan jó befektetés egy ilyen kád mindenki számára. Sokáig vonzó és csillogó is marad, anyaga és felülete a hozzá tartozó javítókészlettel könnyedén korrigálható otthon is, kellemes, meleg tapintás és karcállóság jellemzi még ezt az anyagot, mely az idő múltával sem fakul, sárgul, nem keletkeznek rajta hajszálrepedések, töredezettség. A makulátlan felületet a homogén anyagszerkezet, az öntési technológia, és persze az extra bevonatok, gél-coat-ok adják meg, melyekről korábbi cikkünkben olvashat. (belinkelni a 02-es júliusi cikket!)

    Mégis, sok praktikuma mellett leginkább azoknak ajánljuk, akik a különleges dizájn elképzeléseikhez egyedi, extra megoldásokat keresnek - és persze elegendő hellyel is rendelkeznek, hiszen egy ilyen szép, nagy térben álló kád bizony helyigényes.

    Egy térben álló kád pedig annyira szép és elegáns, hogy még egy finom hálószobában is megállja a helyét - pláne, hogy a Marmorin egyik nagy innovációjának, a LIGHTCAST anyag üvegszálas technológiájának és az egyedi öntési eljárásnak köszönhetően jóval könnyebb súllyal, és hozzá tartósabb szerkezettel rendelkezik – egy-egy ilyen nagy, vastag faló kádnál pedig bizony nem mindegy a súly, pláne az emeleti intim zónákban...

    Ha szeretne bővebbet tudni a kádak anyagáról, vagy a különleges formákat élőben is szívesen megtekintené, akkor látogasson el zuglói minta-bemutatótermünkbe, ahol választ kaphat kérdéseire személyesen a Marmorin hazai csapatának szakértőitől!