• Faparketta burkolási hatások
  2022. ÁPRILIS 07.

  Faparketta burkolási hatások


  A valódi faparkettának meg van az az előnyös tulajdonsága, hogy számos módon lehetséges vele a burkolás.

  Cikkünkben sorra vesszük a legkedveltebb burkolási hatásokat!

  Kötésben történő burkolás

  A kötés lerakási mintát ismerhető angol mintaként, félkötésként vagy egyenletes kötésként.

  A lerakás módja: A szálakat egymással párhuzamosan fektetik le. Egy fél szálnyival eltolva igazítják őket. A változatosság kedvéért az ilyen parkettát átlósan is le lehet rakni a helyiségben.

  Hatása: A párhuzamosan fektetett parketta a rendszeretők kedvence: a minta harmonikus hatású. A parketta vagy a bútor kiválasztása speciálisabb lehet. Így a parketta a gazdagon bútorozott helyiségekben is nyugalmat sugároz.

  A párhuzamos kötés az előbbi kötés alapja

  A különbség csak annyi, hogy a parkettaszálak azonos magasságban vannak, megszakítás nélkül. Ez a lerakási minta arra is alkalmas, hogy egy felületen belül különböző fafajtákat kombináljunk.

  Hatása: A legmodernebb hatást ezzel a lerakási móddal lehet elérni. Nagyon visszafogottan befolyásolja a helyiség összhatását, és rendezett, geometrikus atmoszférát teremt.

  A szabálytalan kötés
  amit vad kötésnek is neveznek, szintén párhuzamosan lerakott parketta szálakból áll. A különbség csak annyi, hogy az egymáshoz képesti eltolódásuk szabálytalan.

  Hatása: A vad kötés a klasszikus hajópadló hatását varázsolja a helyiségbe. És minden élettel telivé válik!

  Az otthoni barkácsoló számára kihívás, a profinak mindennapos: a halszálkaminta már nagyon régóta trendinek számít. A parketta szálakat egymáshoz képest derékszögben fektetik le úgy, hogy V alakot képezzenek.

  Hatása: Minden változatnak egyedi térhatása van: az egyszerű halszálka inkább filigrán, míg a dupla halszálka masszívabb hatású.