• A sütő és tepsi mosogatás trükkjei
    2022. ÁPRILIS 11.

    A sütő és tepsi mosogatás trükkjei


    Nem mondok le a sütésről a mosogatás nehézségei miatt

    Mostanában jó bulikat csapunk, sok a vendég. Ilyenkor a sütőbe jó sok finom sütnivaló kerül. Ezután csak beállítom az időzítőt és máris bonthatom a vendégekkel az első sört. A mosogatásra ilyenkor még nem is merek gondolni. 

    Buli után a takarítás…

    Még mosogatógépes mosás előtt is illene beáztatni a tepsit. Ha nincs mosogatógép, akkor jó volna letámasztani súrolás közben a tepsit. Persze megoldom semmi baj, de ha eszembe jut, ahogy a kis mosogatótálca felett lucskosra fröcskölöm a konyhát meg magamat tepsimosogatás közben, brrr... A tepsi mosogatás a háziséfek rabszolgamunkája. Ha átvállalja valaki, akkor hozzám hasonlóan bosszankodik, mert a tepsi nem fér el a mosogatóban a csap alatt és a zsíros víz kifolyik a mosogató köré. És ez csak azért, mert kicsi a mosogatótálcám? 

    6 tuti tipp, tepsi mosogatáshoz

    Tippjeink azonnal hasznosítható, kész ötletek. Konkrétan 6 mosogatótál modell egy olyan gyártótól, ahol a csap alatti helyszűke problémáját megoldották már. Így hát nem kell többé a csap alatt, a sütőtálakban vizet egyensúlyozva mosogatni. A mosogatótálak a ma legkorszerűbb anyagból, a 70% gránit tartalmú gránitőrleményből készülnek. A 70%-os gránit tartalom csak az egyik különleges tulajdonság, amitől a Marmorin mosogatótálak a csúcsra verekedték magukat. A jól tisztán tartható, masszív anyag miatt a mosogatók egyetemes formatervezési divatja is teljesen új irányt vehetett. 

    Mekkora a sütőtálcák átlagos mérete?

    A szabvány sütőtálcák (zsírfogó tálca) és az egyedi kialakítású üveg-, cserép-, vagy fém tálak mindannyian jó, ha elférnek a mosogatóban a csap alatt, akár egy mosogatógépbe helyezést megelőző áztatásra is. Az alacsony tálcák egyformának tűnnek, néhány centiméter különbség azonban lehet köztük a sütő típusától függően. Ezek mérete a legjellemzőbb, mert a nagyjából egyforma széles sütők oldalsó sínjeibe kell illeszkedniük. Ezek általában 44-48 cm szélességűek, mélységük 35-40 cm. Az egyedi méretű és formájú sütőtálakat a rács fogja legjobban megtartani, de ezek is lehetnek 35-40 cm szélesek/mélyek. A legjellemzőbb méret tehát, amire készülnünk kell, a sütőnk szélessége, amit nem árt beáztatni, vagy kényelmesen megbillenteni a mosogatótálban.

    Sütőtálcák mosogatására kitalált mosogató méretek és formák

    Marmorin RUBID mosogatótál
    895 x 615 x 270 mm

    A RUBID a legnagyobb tepsi mosogatótál a kollekcióban. Formájában összegez minden ma divatos stílust. Egy kicsit térben álló, egy kicsit pultba építhető, egy kicsit kötényes és egy kicsit nagyon nagy. A 61,5 cm-es mélységből legfeljebb 5 cm-t vesz el a perem, tehát legkevesebb 55 cm-es kádban ázhat a legnagyobb tepsi is.

    Marmorin OLWIN I  mosogatótál
    870 x 450 x 215 mm

    Az OLWIN mosogatótál néhány centivel marad el a RUBID méreteitől, azonban még midig befogadja a legnagyobb sütőtálakat, tepsiket is. A RUBID-hoz képest inkább az elosztás miatt dönthetünk emellett, mivel a csaptelep nem „zavar be” az igazán nagy tepsik áztatásába. Szintén a legújabb design és természetesen gránitőrlemény, több színben.

    Marmorin BATEA mosogatótál
    890 x500 x 197 mm

    A BATEA a legnagyobb és legjobban formatervezett, sőt nálam funkcionálisan is ő a király. A csaptelep előzékenyen a mosogatótál oldaláról folyatja a vizet, és ha a konyha képébe nem illik egy jó nagy tepsimosó kád, akkor medrének lépcsőzetes kiszélesítését akár csurgatónak is felfoghatjuk. Zseniális formaterv!

    Marmorin COMBO mosogatótál
    850 x 540 x 207 mm

    A COMBO elsősorban nagy alapterületet- és elsősorban kéttálcás gyümölcsmosó funkcióikat kapott. Kialakítása azonban lehetővé teszi nagyobb sütő alkalmatosság könnyed megfordítását, a víz szétfolyása nélkül, hiszen beleesik a legnagyobb tálcák mérettartományába.

    Marmorin AKO mosogatótál (800 x 450x 207 mm)

    Az igazi sütőtálca nyűvő egyértelműen az AKO, ha a méreteit és kialakítását nézzük.  A kisebbik tálcát használhatjuk edényszárítónak is, mely természetesen a lefolyó irányába enyhén lejt. Imádom a Marmorin megoldásait, amikor ugyanaz a termék egyszer ilyen, egyszer olyan - ahogy éppen használjuk.

    Marmorin VOGA II mosogatótál
    1000 x 510 x 207 mm

    VOGÁVAL vidám lesz az élet, hiszen 1 méter széles felületén edényszárító és két mosogató meder is helyet kapott, külön lefolyó nyílásokkal. A kisebbik tál úgy funkcionálhat gyümölcsmosóként, hogy az edényszárító részről sem kell közben lemondani. A két meder közti perem alacsonyabban van a mosogató oldalfalánál.

    Mit hagytunk a végére?

    További előnyöket! A gránitőrlemény anyagában színezhető, esetünkben 6 alap és egye modelleknél újabb 6 extra színben. Ezért kedvelik a belsőépítészek.

    De hogy soha ne legyen vége az előnyöknek, a modellcsaládok elgondolásukban azonos formavilágot képviselnek, kivitelükben azonban variálható a csurgató tálca, gyümölcsmosó, két tálca, stb. Igen, ez még hihetetlen.

    A Marmorin mintaterem csaknem a teljes választékot be tudja mutatni. Szakembereink nap, mint nap örömmel adnak felvilágosítást a termékekről! A megfelelő értékesítő szalon megtalálásához a viszonteladói hálózatunkban kereshetsz közeli értékesítőt.