• Letisztult elegancia, hófehér nyugalom
    2022. ÁPRILIS 13.

    Letisztult elegancia, hófehér nyugalom

    Legyen olyan nyugodt, és letisztult az otthonunk, mint a csendes, hó fedte táj…

    Elegancia felsőfokon, és mérhetetlen nyugalom járja át otthonunkat, élettereinket akkor, ha minél több hófehér tárgyat vetünk be az enteriőrben. Ha már az idei komoly tél eddig érdeklődés hiányában elmaradt, vagy még csak majd most jönnek az igazán nagy fagyok – a nyugodt, letisztult hófedte táj élményét megteremthetjük bent, a négy fal között is. Ehhez adunk most pár elegáns tippet, termékötletet…

    Ha éppen építkezés vagy lakásfelújítás áll, akkor bizonyára jól tudja, hogy mai korunkban nem a minél több tárgy felhalmozása, a zsúfolt polcokkal berendezett szobáknak van ma létjogosultsága, hanem a minél nagyobb, minél tágasabb tér, annál értékesebb, vagyis ma leginkább a szellős, tágas, légies térélmény elérésére törekszünk.

    Ezt pedig a fényes, világos, különösen a ragyogó hófehér felületekkel kiválóan el tudjuk érni!

    A hófehér falak már egy ideje szerencsére újra visszajöttek a divatba, de ha ezt esetleg túlzottan sterilnek érezzük, akkor választhatunk finom aprómintákat, textúrákat is falainkra, pl. a szép, természetes kő vagy fa erezeteit. Mintás vagy textúrákkal díszített falakhoz persze érdemes egyszínű padlót választani. Mit szólna például a letisztult, kifejezetten elegáns, légies hófehér padló látványához?

    Elképesztően tágítja a teret, hihetetlenül elegáns, és szerencsére a mai innovatív technológiának és termékkínálatnak köszönhetően a csúszástól, vagy a padló túlzott kényességétől sem kell ma már tartanunk!

    Az ELESGO Supergloss padlói esetében például sokáig újszerű érzetünk lehet otthonunkban, hiszen a padlók akril felületének köszönhetően rendkívül ellenállóak mindennemű karcolódással szemben, és még a takarításuk is gyerekjáték lesz – fehér szín ide vagy oda! Ugyanis az ELESGO padlók felületét akrilgyantából készítették a gyártók, ennek az anyagnak pedig olyannyira zártak a pórusai, hogy aligha tud behatolni rajtuk szennyeződés. Ennek köszönhetjük, hogy jóval könnyebben tisztíthatók, felületük nem marad foltos, maszatos, és mivel az ELESGO padlói antisztatikus bizonyítványt is kaptak, így a port sem vonzzák. úgy, mint egy átlagos laminált padló.

    Beleszerettem a hófehér padló gondolatába, azonban szívesen burkolnám ilyenre az egész lakást, még a vizes helyiségeket is! Mi a teendő?

    Erre az esetre, amit kifejezetten tudunk Önnek ajánlani, az nem más, mint a valóban minden térbe bevethető, tartós, 100%-ig vízálló műgyanta-akril padlónk, az AQUA STEP márka.

    Az AQUA STEP - nevéből is adódik - hogy ez a termékcsalád jól bírja a vizet, ezt a tulajdonságát pedig annak köszönheti, hogy maga a padló magszerkezete egy kiváló minőségű, méhsejt-szerkezetű felpítést követ, melyet szintetikus gyantával kombináltak, így 100% vízálló tulajdonságán túl még rendkívül ütésálló, extra erős, és kifejezetten nagy terhelésnek, igénybevételnek is ellenáll. Hagyományos fa parkettákkal illetve más laminált padlókkal összehasonlítva, 30%-al jobban elnyeli a zajt, és a hőmérséklethez is átlagon felüli módon alkalmazkodik – így padlófűtés fölé is bátran választhatjuk!

    A gyönyörű hófehér termék pedig, amit a tartós, vízálló, ám páratlanul elegáns hófehér padló szerelmeseinek ajánlunk, az nem más, mint a gyönyörű AQUA STEP ULTRA, mely V alakú bevágásának, fózolásának köszönhetően kiválóan illeszkedik, szintén ideális választás a fürdőszobák, konyhák és pincék padlójára, hiszen 100% vízálló és soha nem duzzad meg. Szappannal és vízzel könnyen tisztítható,  így higiénikus megoldást nyújt akár forgalmas éttermek, üzletek és fitneszközpontok számára is…

    Ám a hófehér padló akkor szép igazán, ha semmilyen más szín töri meg az egybefüggő látványt, hiszen ez adja majd meg a térnek a folytonosságát, melytől optikailag is még tágasabbá, még nyitottabbá válik az enteriőr. Ezt egyrészt úgy érhetjük el, ha nem alkalmazunk burkolatváltásokat, hanem minél nagyobb padló felületet burkolunk le ugyanazon anyaggal, másrészt pedig érdemes gondot fordítanunk a padló burkolatunkkal színében, árnyalatában tökéletesen megegyező szegőlécekre is!

    Ha pedig fehérben gondolkodunk – akkor nyilván a hófehér szegőlécek lesznek számunkra a legideálisabbak.

    A jó hír, hogy ma már kapható itthon is, az IBDesign kínálatában is az egyes melegburkolat családokhoz hófehér szegőléc, illetve festhető fehér szegőléc is – arra az esetre, ha éppen olyan tört árnyalatot választottunk, amihez nem találnánk színben hozzá passzoló szegőlécet, akkor a festhető változatot mi magunk is befesthetjük akár egy általunk választott, egyedileg kikevert színre.

    Ha pedig a fehér színnel az a célunk, hogy optikailag tágabbá, egységesebbé varázsoljuk általa a teret, akkor minden bizonnyal a kisebb terű helyiségeinkben – mint amilyen a konyha és a fürdőszoba – fogjuk előszeretettel alkalmazni.

    Ha valaki úgy érzi, hogy kényes dolog, és esetleg félne bevállalni egy hófehér konyhapultot egy fehér mosogató mellé, annak szintén jó hír lehet, hogy a mai termékek anyagai már olyan újításokon, olyan technológiai fejlődésen mennek keresztül, hogy – színtől függetlenül – ezek az anyagok már jóval strapabíróbbak, jóval ellenállóbbak a karcolásoknak, és mindennemű szennyeződéseknek, mint korábbi társai. Sokan a fehér konyhabútor mellé inkább fa, vagy fa hatású és mintázatú pultot keresnek, van, aki a kontraszthatásokat szeretné kiemelni egy élénkebb, vagy éppen sötét árnyalatú pulttal a bútorhoz, és persze olyanok és akadnak, akik egy az egyben hófehér álomkonyhát szeretnének, ahol mind a bútor, mint a konyhapult, mind pedig a beépített gépek, sőt még a mosogató is fehér!

    És ha azt hinnénk, hogy a hófehér mosogató inkább csak amolyan „dizájber hóbort”, mutatós, stúdiólakások kelléke lehet leginkább, akkor most mindenkit megnyugtatunk: a Marmorin termékpalettáján kifejezetten méretes, tágas, egészen nagy tepsiket is befogadni képes családi mosogatókat találhatunk – méghozzá akár hófehérben!

    A Marmorin mosogatóinak anyaga ráadásul nem csak hogy nem kényes – speciális anyagösszetételét úgy alkották meg, hogy a normál mosogatószerek nem hagynak foltot az anyagon - de még a kényes ízlésű, érzékeny egészségű vásárlóknak is kifejezetten ajánlott, hiszen a BioCote anyaggal bevont, ellátott anyag nem csak hogy taszítja a felületről a szennyeződéseket, de antibakteriális is!

    A tartósság pedig elsőrangú: a Marmorin által egyedileg szabadalmaztatott Magranit anyag – mely egy speciális gyanta és gránit keveréke – nagyon magas keménységet tesz lehetővé, a Barcol keménységi teszt alapján a termékek a 70-75 fokos sávba esnek, ezzel a világ élvonalába kerültek! Ezenkívül magas karcállóság és ütésállóság is jellemző még a Marmorin mosogatóira, extrém hő-tűrő képességeinek köszönhetően pedig ellenállnak mind az extrém alacsony, mind pedig a kiemelten magas hőmérsékletnek is.

    Oké, tehát akkor a konyhában is remekül megállja a helyét a hófehér. És mi a helyzet a fürdőszobával?

    Nos, a fürdőszobai szaniterek és kádak színe megszokott színe alapvetően is a fehér már hosszú évtizedek óta, a hófehér burkolatok pedig itt is remekül tágítják a teret, és jó megvilágítással pl. egy 3d hatású csempefal is egészen izgalmas lehet. Viszont, ha álomszép dizájn szanitereket, dizájn mosdót választottunk egy szép elegáns káddal, akkor célszerű egy matt, homogén, vagy természetes textúra – pl.- kő vagy fa hatású csempe vagy vízálló melegburkolat mellett döntenünk, ami történetesen nem fehér. Így ugyanis a hófehér mosdónk gyönyörű formai kialakítása kellőképpen érvényesül majd, ha pedig még a kád vagy a zuhanytálca is követi azokat az egyedi íveket vagy szögleteket, mint maga a mosdó, és a teljes fürdőszoba egy koncepciót követ, akkor még inkább érdemes kiemelni ezeket a szépségeket egy megfelelően homogén háttérrel.

    A jó megvilágítás, a jól megtervezett fények remek alapot adnak majd mindehhez. Sőt, szerencsénkre a mai gyártók, a mai innovatív anyagok technológiai csodájaként, még a szaniterek anyagával, felületeinek fény-árnyék játékával is további izgalmakat vihetünk a látványba!

    A fényes fehér mellett ugyanis már matt fehérben is választhatunk mosdót, sőt akár olyan megoldás is elképzelhető, hogy a mosdónk egyik része – pl. a teteje – matt, míg belül fényes, vagy fordítva. Ugyanez a kád esetében is lehetséges, persze nem minden terméknél – de a Marmorin bizonyos termékei még erre is adnak lehetőséget számunkra!

    Ha hófehér nyugalmat, eleganciát, vagy egyedi textúrákat szeretne megvalósítani otthonában, ahol a legapróbb részletekre is nagy hangsúlyt helyez, akkor jó helyen jár: AZ IBD Magyarország Kft sokoldalú, innovatív és modern termékportfólióban bizonyára megtalálja, amit keres. Ha mégsem, akkor majd segítünk…