• Falburkolati rendszer
  2022. ÁPRILIS 07.

  Falburkolati rendszer


  Padlót a falra? Mit kell tudni erről?

  Egyre több helyen látjuk, hogy a padlót a falakra burkolják, ma ez már szinte teljesen életszerű, egyfajta paradigmaváltás. Milyen hatást érhetünk el vele, és mely termékek a leginkább ideálisak ehhez a gyönyörű trendhez?

  Fát látni a falakon – noha mostanában begyűrűző lakberendezési trendről beszélünk – közel sem újkeletű megoldás, hiszen már a múltban is gyakorta előfordult. Fából készült falburkolatot gyakorta láthatunk a rusztikus vidéki házak enteriőrjében, ahogyan éppúgy találkozhatunk meleg hatású fa borításokkal modern, sőt ultra-modern nappalik, hálószobák terében is.

  Optimális megoldás, hiszen egyedi, kreatív látványt, nem mellesleg otthonos és barátságos megjelenést nyújt.

  Ugyanis a fehér falak egy idő után unalmassá válták, a színes pedig a minimál, modern terekhez már kevésbé illeszthető be. És pont, hogy a túlzottan letisztult, úgymond steril bútor dizájn mellett, jól jön a falon valami melegség, egy szép, eredeti textúra. Mi más lenne erre a legalkalmasabb, mint a fa?

  Korszerű, egyedi megjelenés

  A HARO parketták, laminált padlók, vagy a CELENIO-val burkolt felületek szépek, fókuszt adnak a szobának, az élettérnek.

  A CELENIO falemezekkel trendi, látványos, akár ipari, indusztriális megjelenést, vagy optikai térnövelést érhetünk el, azáltal, ha a padló minden látható átmenet nélkül folytatódik a falakon. Fantáziánknak határt pedig csak egyedül mi, és persze a pénztárca szabhat. Egyszerű és gyors kivitelezés.

  Ahogyan egy modern laminált padló, padlóburkolat is egészen egyszerűen, könnyedén lerakható, burkolható ma már az egyszerű, klikkes technológiának köszönhetően, a HARO ezt a rendszert igyekezett tovább vinni fali paneljeinek megtervezésénél is. A megoldás ugyanis egy kész rendszerben kapható, melynek részei a rögzítősínek, a speciális kezdő - illetve záró kapcsok, és rögzítő kapcsok. Elég csak az első sort jó helyen elkezdeni, vízmértékkel bemérve beigazítani, melyet utána könnyedén rögzíthetünk a rögzítő kapcsokkal. Ha ez megvan, onnantól már szépen, folyamatosan, szálról szálra haladva tudjuk folytatni a fal burkolását, éppen úgy, ahogyan a padló esetében is. A tökéletes befejezést pedig egy alumínium profil segíti, mely átfedi az éleket, és egy szép, elegáns keretet ad fali dekorációnk számára. Ha pedig parkettát alkalmazunk, akkor még vele azonos, szép takaróléceket is kaphatunk, melyek eredeti parkettaszálakból készülnek.

  Dekorációs megoldások, ízléses látványelemek

  Ahány féle fa fajta létezik, mind színben, tónusban, erezetben – annyiféle, vagy talán még több típusú padló kapható ma már a piacon. Ugyanakkor a fa elemek elhelyezését, elrendezését illetően is gondolkodhatunk többféle opcióban, és szerencsére könnyedén tudunk változtatni, ha mégsem tetszik az első verzió. A HARO falrendszereknek ugyanis további előnye, hogy nagyon egyszerűen eltávolítható. A sínekkel egymáshoz rögzített rendszer panelei ugyanis könnyedén lekapcsolhatók, a szerelősíneket is le tudjuk csavarozni egyszerűen a falról, ahogyan a furatok is betömhetők, ha végül úgy döntünk, hogy teljesen megszüntetnénk vagy másik falra helyeznénk át a HARO falrendszereket, vagy éppen lecseréltük a padlót, és színben az új melegburkolathoz igazítanánk a fal színét, tónusát.

  Természetesen a HARO mellett az EGGER laminált padlók gyártója is biztosít számunkra hasonlóan jó megoldásokat, rendszereket – elég, ha csak a lépcsőkre tehető paneljeire, vagy a számtalan méretben kapható deszkáira gondolunk, melyekkel szintén ragyogó, ízléses, otthon melegséget teremthetünk bármely térben, enteriőrben…

  A HARO falrendszer előnyei

  Az extravagáns térkialakítás egyik remek lehetősége tárul Ön elé, ha a HARO falrendszerét választja.
  A falra szerelt padló amellett, hogy figyelemfelkeltő, meleg és otthonos érzést nyújt. Az erre kifejlesztett profi szerelési rendszer segítségével könnyen és igényesen kialakítható az otthonok legújabb design eleme. Mivel a padlólapok könnyedén cserélhetők, ezért bármikor új hangulatot kölcsönözhet az Önt körülvevő enteriőrnek.

  Mi szükséges a falrendszerhez?

  Ahhoz, hogy vonzó kinézetet adjunk otthonunknak, néhány elegendhetetlen dologra szüksége lesz a fal kialakítása kapcsán:

  • szerelő sínek, melyeket 50 cm-enként kell elhelyezni
  • padlóelemek, melyek felkerülnek a falra, teljesen vízszintesen, eltolással
  • klipszek, melyekkel a padlót a sínhez rögzíti, hogy az stabilan a helyére kerüljön
  • élzáró profil, mely keretet ad az újonnan kialakított falnak
  • fúró, tipli, csavar

  Pár gondolat a telepítésről

  A szerelő sínek felhelyezése, majd a kezdő sor beigazítása és rögzítése után szálról-szálra haladva lehet a kapcsokkal rögzíteni a burkolatot. A befejezéshez speciális záró kapcsokat használhatunk, végül a tökéletesen illeszkedő alumínium, vagy fa profil következik, mely átfedi az éleket és keretet ad az új falnak.
  Az így kialakított térben a felhasznált padló lapok könnyedén lebonthatók, majd cserélhetők.