• Így tartható tisztán a padló, parketta
  2022. MÁJUS 16.

  Így tartható tisztán a padló, parketta


  Laminált padlók tisztítása

  Leggyakrabban nincs szükség drága tisztítószerek vásárlására. Amikor kávé-, tea-, üdítő-, gyümölcs- vagy tej foltokról van szó, általában elegendő a langyos vízzel való tisztítás, a makacsabb foltokhoz elegendő a hagyományos ecet-alapú tisztítószerek használata. A festék, rúzs, tinta vagy kátrány foltokat univerzális tisztítószer vagy folt eltávolítószer segítségével tudja eltávolítani. Minden esetben ellenőrizni szükséges, hogy ezek a tisztítószerek megfelelőek-e padlói tisztítására. Ne felejtsük el ezután tiszta vízzel áttörölni a letisztított felületet.

  EGGER padlók esetében

  - Az Aqua+ Clic Sealer: tömítőanyaggal képesek leszünk megvédeni padlót a nedvességtől. A tömítőanyag megakadályozza a padló széleinek duzzadását. Az üzlethelyiségek bejáratainál és a nedves helyiségekben is ajánlatos a laminált padló széleinek tömítése.
  Clean-it padlótisztítószer: A padlótisztítószerünk nem csak tisztít, hanem antisztatikus hatása is van. Speciális összetételének köszönhetően megvédi a padlószéleket és nem hagy foltokat maga után.
  - Decor Mix & Fill javítószett: Ezzel a javítópasztával képesek leszünk gyorsan és egyszerűen eltüntetni a kisebb károkat vagy esetleges karcolásokat. Vízalapú termékről van szó, a színeket pedig sajátkezűleg kell figyelmesen bekevernie.

  Tisztításhoz válasszuk az EGGER Laminált padló tisztítószert!

  HARO padlók esetében

  Gyors, egyszerű, természetes, tökéletes ápolás a HARO padlókhoz. A korszerű, felelősségtudatos háztartások speciális igényeihez igazodva a Clean & Green termékek nemcsak könnyű alkalmazhatóságukkal és környezetkímélő tulajdonságukkal tűnnek ki – hanem rendkívül gazdaságosak is. Mindössze két termékkel otthonunk minden padló burkolatot megtisztíthat.

  A HARO laminált padlók mindennapi ápolásához az egyik legjobb választás a Clan&Green termékcsaládjába tartozó Active tisztítószer!

  IDE kattintva érhető el egy komplett leírás a HARO termékek tisztításáról, és karbantartásáról!

  A HARO laminált padlók tisztításhoz válasszuk az Active tisztítószert!

  2in1 megoldás padló tisztításra - ez a HARO Aqua Shield.

  A Clean&Green Aqua Shield alaposan felfrissíti a lakkozott parkettákat és kezelt padló felületeket, mint pl. laminált padlót és design padlót. Így pédául az első kopás nyomokat és mikrorepedéseket el lehet távolítani az Aqua Shield alkalmazásával. A Clean&Green használatával új fényben ragyog majd a padló. Mindemellett fokozódik a felületek strapabíró képessége és a felülről behatoló nedvesség elleni védelem. 

  Parafa padlók tisztítása

  A parafa padló mindent tud. Erős, strapabíró és egy olyan felülettel rendelkezik, amit nagyon egyszerű tisztítani. A parafa padló antisztatikus, így egyszerűen szennytaszító. A legtöbb esetben egy porszívó vagy egy partvis elegendő ahhoz, hogy megint tisztán ragyogjon a padló. Ha azonban komolyabb a szennyeződés, egyszerűen fel lehet mosni azt. Mivel minden gyártó törekszik a rendszer elvű felépítésre, a padlók ápolására alkalmazható tisztító, és ápoló szereket is gyártanak.

  A legjobb módszer arra, hogy padlónkat megvédjük a kosztól, ha lábtörlőt vagy más bejárati szennyfogót használunk a kosz eltávolítására. Ha mégis bepiszkolódik, általában elegendő a egy kefés kiegészítő segítségével leporszívózni azt. A helyiség használatának intenzivitásától függően, rendszeresen kell tisztítani padlóit. Ehhez elegendő bevizeznie egy rongyot és odafigyelni hogy hosszában törölje át a a padlódeszkákat. 

  Vinyl padlók tisztítása

  A kemény tárgyak súrlódás, karcok elleni súrlódás megelőzésére az egyik megoldás az, ha a bútoraink, háztartási nagygépeink lábait ellátjuk egy védőkupakkal, filcszövettel, vagy pedig teszünk valamit a lábak alá.

  Akkor azonban nem kell tartanunk, hogy ha forró víz ömlik ki véletlenül a padló felületére, abban bármilyen kárt tenne, mert nem fog, ez ugyanis nincs hatással a vinyl burkolatra!

  Ápolás tekintetében elegendő a langyos, enyhe tisztítószeres felmosás, feltörlés, vagy az alapos porszívózás, - ez segít pl. a nem tapadó szennyeződések eltávolításában. Amennyiben közületekben is alkalmazzuk, és extrém erős szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani a padló felületéről - gépi tisztítást is végezhetünk, ám kizárólag az erre való, megfelelő (vörös színű) tisztítófejjel.

  Ha pedig hosszú évek múltán szükségét érezzünk a vinyl padlónk felfrissítésének, egy erre szakosodott szakember szinte újjá fogja varázsolni nekünk azt egy utólagos poliuretán bevonattal.

  IDE kattintva érhető el egy komplett leírás a DESIGNFLOORING termékek tisztításáról, és karbantartásáról!

  A DESIGNFLOORING padlók tisztításához kiváló megoldás a gyár tisztítószer termékcsaládja!

  A valódi faparketták tisztítása

  A helyes padlóápolás megőrzi csodálatos padlójának értékét, és emellett az esetleges garanciaigények érvényesítésének előfeltétele is. A tökéletes padlóápolás manapság már nem varázslat: Mindenek előtt a HARO kiváló minőségű felülettel rendelkező padlóburkolatainak köszönhetően, mert ezek ápolása egészen egyszerű, gyors és problémamentes. A rendszeres ápoláshoz elegendő a partvissal, moppal vagy porszívóval végzett száraz tisztítás. Ha nagyobb szennyeződéseket kell megszüntetni, vagy ha kiegészítő felületvédelmet kívánnak kialakítani, akkor a padlóburkolathoz ajánlott tisztítószer alkalmazásával harmat nedvesen ajánlott a felületet áttörölni.

  Az optimális tisztítás már a kezdetektől elengedhetetlen. Érdemes a különösen nagy értékű padlóburkolatok, pl. a parketták vagy parafa esetében technikailag hozzáillő ápoló és tisztító termékekre hagyatkoznia, így pl. a HARO által javasolt termékeire. Az ipari felhasználású padlóburkolatok ápolását az igénybevételtől függően.

  Faparketta ápolására tökéletes választás a HARO Natural, és HARO Aqua oil tisztítószer!

  Padlótisztítók összegezve

  Lássuk összeségében, milyen padló tisztító termékeink vannak, melyek segítik a folyamatos tisztaságot és karbantartást!