• Light Urban: A városi stílus varázsa
    2022. MÁJUS 16.

    Light Urban: A városi stílus varázsa


    A városias stílus varázsa: az irodák, de már otthonaink is egyre nyitottabbá válnak, az átmenetek pedig egyre inkább elmosódnak.

    A barátságos és világos kialakítással párosított, intelligens helykihasználásra van a legnagyobb igény. A skandináv stílus által ihletett anyagok, mint a fa, a kő vagy a fém kényelmes és világos hangulatot teremtenek, ahol garantáltan jól érezzük magunkat.

    Mi jellemző az urbánus stílusra?

    Jellemzője az innovatív megoldások, a design elemek, és a nem hagyományos anyagok használata. Több formája létezik, a skála egyik pólusa a nagyvárosok előkelő belvárosi lakásai, amelynek berendezése a kozmopolita tulajdonos igényei köré szerveződik. A másik pólus az ipari körzetek loft lakásai (átalakított gyár vagy raktár épületek), amelyekben keverednek az indusztriális jellemzők, a modern kor jellemzőivel.

    A városi környezet és a lakók igényei sokszor szülnek innovatív megoldásokat, ezért az Urban stílustól nem idegen a formabontó megoldások. Formavilága alapvetően modern. Gyakran az ilyen stílusú lakások egybenyitott térrel rendelkeznek, multifunkcionális helyiségek jellemzik, sokszor kapcsolódik össze a munka- és az élettér. Berendezése szellős elrendezésű, igazán funkcionalista, csak a legszükségesebbek vannak jelen az élettérben. A nagyvárosi életformához hozzátartozik, hogy nem szükséges „raktározni”, hiszen ha valami elfogy, be tudjuk szerezni azonnal, és a tudást sem könyvekben, hanem E-Book-on tároljuk

    A stílus textilekből és dekorációból is csak a legszükségesebbeket használja, az ablakok „kötelezően csupaszak”. A dekoráció minimális, néhány festmény vagy grafika a falon, különleges dísztárgyak, ipari elemek a térben.

    Színvilága kontrasztos, fehér, fekete, szürke, élénk színekkel párosítva. Az anyagok, burkolatok között sokszor jelenik meg a beton, és a tégla.