• Téli wellness otthonunkban?
    2022. ÁPRILIS 12.

    Téli wellness otthonunkban?

    A Marmorin álomszép térben álló kádak pazar testi-lelki feltöltődést ígérnek egész évben bármikor!

    12 gyönyörű modell, mind más és forma, egyedi és különleges – mint amilyen Ön! Egy szép, tágas, térben álló kádból zenét hallgatni, élvezni a meghitt gyertyafényt és megpihenni egy fárasztó munkanap végén – mindannyiunk álma. Egy ilyen álomkádért pedig ma már nem is kell a szomszédba mennünk: a LIGHTCAST anyag egyike a Marmorin legegyedibb, legújabb fejlesztéseinek. Hála a fejlett öntési technológiáknak, és az egyedi, gél bevonattal ellátott javítható felületeknek – elképesztően széles formaválaszték, számos egyedi dizájn közül válogathatunk! Tekintse meg őket, vajon melyik az Ön személyiségéhez leginkább illő forma?

    Ma már nem is kell elutaznunk egy ötcsillagos wellness szállodába sem, amikor ilyen csodás szépségek közül válogathatunk! A 2018-as trendek azt sugallják, rendezzük be úgy a fürdőszobát, mintha az egy valódi SPA, egy elegáns wellness központ volna – és ehhez szerencsére a mai gyártók meg is adnak számunkra minden szükséges kellékeket és hozzávalók.

    A gyönyörű fa is lehet ma már vízálló, a szép, természetes, meleg textúrákat kellemes, meleg fényekkel és elegáns, glamúr stílusú lámpákkal megvilágítva és előkelővé téve, könnyen teremthetjük meg azt a bizonyos, sokunk által áhított, elegáns SPA hangulatot akár a saját fürdőszobánkban!

    És hogy igazán teljes legyen az élmény, szerezzünk meg egy mesés, elegáns térben álló kádat – egy őt tökéletesen kiegészítő mutatós mosdóval!

    A térben álló kádat természetesen önállóan is választhatjuk, tehetjük akár a legújabb trendeknek megfelelően a hálóba, vagy az egybenyitott, háló-fürdő intim térbe, hogy tökéletes legyen az ellazulás élménye.

    Nézzük máris, milyen mesés és egyedi formákból válogathatunk a Marmorin kínálatából – és ki-ki eldöntheti ízlése szerint, hogy neki éppen a szögletes, az ívelt, a tojásdad formák, vagy akár egy szabályos kör formájú álló kád nyerné-e el leginkább a tetszését?

    Vegyük őket sorra tehát – a hagyományos, klasszikus formáktól kezdve, a modern, szögletes vagy ívelt kialakításokon át, egészen a játékos, bohém, vagy akár a konkrét stílust megjelenítő vintázs, vagy a korabeli fürdők hangulatába illő modellekig!

    Az egyenes típusú kádformák – a praktikus, sallangoktól mentes, hagyományos ízlést követőknek

    Ilyen például a Marmorin LIVA kádja, melyet 1710x755x600-ass méreteinek köszönhetően sokoldalúan kihasználhatunk, akár enyhén a fal mellé, akár egy ténylegesen térbe állítható kádban gondolkodunk. Szintén a rendelkezésünkre álló helytől függően választhatunk a LIVA kádunkhoz mosdót is – mely természetesen hasonló formavilág, azonos a káddal – így egy harmonikus, klasszikus, szép fürdőszobakép érhető el. A LIVA 48 vagy 60 cm-es pultra ültethető mosdókkal praktikus teret tervezhetünk, ha a mosdópult alatti részt akár beépítjük, akár szabadon hagyjuk egy mutatós szennyestartó, törölközőtartó, vagy egyéb, a mindennapi tisztálkodáshoz szükséges holmink számára.

    Az ALTA kád - hasonlóan előbb bemutatott testvéréhez – szintén egy nagyon kellemes, praktikus, egyszerűen szép modell, illetve formavilág.  már egy finom, klasszikus jellegű peremkialakítást is kapott, melyet a szélesebb oldalánál akár még tusfürdőnk, ajsamponunk elhelyezését is szolgálhatja. Ő is illeszthető majdnem betolva a fal mellé, így nagyobb tér szabadul fel majd a helyiségben.

    Az ALTA kádhoz illő mosdó pedig szintén egy szép, pultra ültethető mosdó változat, melyet akár még egy egyedileg készíttetett fürdőszoba bútorba is beterveztethetünk. Sőt, egy nagyon egyedi dolog kapcsolódik még az ALTA kádakhoz: ez pedig nem más, mint a kádhoz választható és rögzíthető csaptelep takaró, mellyel az álló csaptelep akár teljesen el is rejthető. Ez van akinek így szebb, az biztos, hogy biztonságosabb megoldás, pláne, ha kicsik is rohangálnak a fürdőben…

    Szögletes, minimál elegancia – avagy letisztult geometria mindenekfelett?

    Egyre többen keresik ma már a szögletes, modern, minimál formákkal rendelkező kádakat – mint amilyen például a Marmorin egyik legújabb modellje, a TEBE kád, melyet ráadásul két különböző méretben is választhatunk: egyszer egy szélesebb, jobban kiteljesedő trapéz formában, 1805x802x602-as méretekben, másodszor pedig egy picivel kisebb, az egyik oldalánál párhuzamos vonalvezetésben.

    Ez utóbbi – pontos méretei (1805x732x600) és formai kialakítása révén éppen azáltal, hogy az egyik vége a kádnak nem a csapott trapéz, hanem egy falhoz is állítható merőleges egyenesben végződik, akár falmellé, sarokban is elhelyezhető – míg a másik forma leginkább egy térben álló változat.

    A TEBE kádak anyaga a már a bevezetőben is említett LIGHTCAST, Thermo-Light Composite, melynek legfőbb különlegessége a könnyedsége, vagyis, nagy mérete ellenére ezek a kádak meglepően könnyű súllyal, és ezzel együtt tartós, kivételesen ellenálló felülettel rendelkeznek. Tehát, ha valaki tetőtéri hálóba vagy fürdőbe szeretné betervezni, nem kell aggódni, el fogja bírni a galériarész is a kád súlyát.

    Ha pedig annyira beleszeretett volna ebbe a valóban szép, mutatós és modern formába, hogy akár az egész fürdőszobában ezt a vonalvezetést látná viszont, akkor is van egy igen jó hírünk: a TEBE immár teljes koncepcióban kapható a Marmorin kínálatában! Vagyis, ez azt jelenti, hogy ugyanebben a formában és stílusbeli kialakítással zuhanytálcát, és akár két féle állómosdót – egy letisztult, sima vonalút, illetve egy kis polccal, saját anyagából kialakított tároló felülettel rendelkezőt - is választhatunk TEBE kádunk mellé!

    És még mindig a szögletes formáknál maradva: szintén egy gyönyörű modellünk a BALIA kád, kellemes, az éles sarkok helyett lekerekített sarokmegoldással. Az tény, hogy elképesztően tágas, ám egy ilyen kádnak helyigénye is van, ezt érdemes figyelembe venni a választáskor. A kád mérete: 1215x1215x650.

    Ez a kád is kapható koncepcióban is, ha szeretjük a tökéletes harmóniát, amikoris minden mindennel passzol, összeillik… A BALIA kellemes, formavilágát tekintve azonos, pultra ültethető mosdóval együtt, akár egy teljes szettben is kérhető.

    A LOREN kád is még a szögletes formavilágával hódít, hozzá is kapható mosdó, és noha szögletes, mégis gyönyörű ívekkel kialakított a forma, melynek finom ívét a hozzá tartozó mosdó is követi természetesen.

    A LOREN kádat egy méretben tudjuk rendelni: 1627x630x562, ez egy nagyon kényelmes, tágas, ellazulásra tökéletesen alkalmas méret és forma.

    Nagyon hasonló a LOREN modellhez a TYTAN kád is, ám ehhez két különféle mosdó is lett tervezve a gyártók által: egy pultba süllyeszthető és egy álló változat, melyet a fal mellé tudunk állítani.

    A TYTAN kád ezen túl még abból a szempontból is különleges, hogy a kád szerelvényéhez kapható egy ún. szerelvény-takaró, mely eltakarja a csaptelepet - így ha nem akarom, látom – ha nem akarom, akkor nem látom a térben álló kád mellé szerelt álló csaptelepet, mely egyébként nem csupán esztétikai kérdés lehet…

    Hiszen, ahol kisgyerek van, ott biztonsági okokból is nagyon jó ez a megoldás, nem megy neki a nagy magas csapnak a kicsi, nincs balesetveszély!

    A TANTIUM kád (1550x700x600) még mindig a szögletes vonalvezetésű Marmorin kádak csoportját erősíti. Egy szép, szögletes, szabadon álló kád, modern csapmegoldásokkal, és csaptelepekkel. Kétféle mosdó is kapható hozzá: a Tantium I. egy kisebb, kézmosó jellegű kis mosdó, mely igazán helytakarékos, pultra ültethető, vagy dübellel is rögzíthető változat. A másik pedig, a Tantium II., mely már egy nagyobb, normál mosdó mérettel rendelkezik – őt már javasoljuk bútorra s elhelyezni, de ugyanúgy rögzíthető dübellel, vagy illeszthető pultra is – mint az előbb bemutatott kisebb testvére.

    És ha Ön modern ízlésű ugyan – de inkább az íves, kerekded, feminin kádformákra szavazna?

    Akkor ezeket a modern, még mindig geometrikus típusba sorolható modelleket ajánljuk pont Önnek – hiszen ezek már az öblösebb, tágasabb, kényelmes, már-már puha megoldásokat rejtik magukban.

    Egyik legkényelmesebb, mutatós, modern formavilágú ovális kádunk a BONA kád (1820x854x615) mely kellemes, szép, ovális formájával belül kifejezetten kényelmes, tágas, öblös kialakítású, szabadon álló kád – és hozzá szintén kapható, választható hozzá illő mosdó is, méghozzá egy nagyon is egyedi, félbevágott főtt tojás formára emlékeztető modell.

    A páros mosdó remekül mutat egymással szembe fordítva: teljesen olyanok, mint egy félbevágott főtt tojás – igazán egyedi, nagyon gusztusos kis forma!

    Az AMOS KÁD (1747x764x583), szintén egy finom, ovális, de az előbbinél már modernebb külsőt mutató formavilágot képvisel. Belül ugyanis nem öblös, határozottabb éleket és belső peremet kapott - de ennek ellenére ő is nagyon tágas, szép, kényelmes.

    Az AMOS modellnek az eddigi legnagyobb koncepció-választékában három féle mosdót is találunk: az AMOS I. – egy kellemes, kismérető, pultba süllyeszthető változat, míg az AMOS 2. az első verzióhoz nagyon hasonló, sőt ugyanaz - csak a csaptelep nélkül, valamint még azzal a különbséggel, hogy ennek a két szélső pereme a vastagabb. (Az az előbbinek a hátulsó – így a mosdóba fúrt csaptelepet pl. ebbe tudjuk beilleszteni.) A harmadik mosdó-változat, az AMOS álló mosdó pedig egy kifejezetten elegáns, térben álló szépség, melyet minimál terekbe, tágas, nagyméretű fürdőszoba enteriőrökbe ajánlunk leginkább.

    És ha már elegancia – akkor jöjjön a jól ismert, igazán mutatósa és különleges CASCADA kád – a szintén páratlanul látványos CASCADA álló mosdóval és – ha nem kedveljük az álló mosdókat, vagy csak nincs hozzá elég szabad terünk – akkor a CASCADA fürdőszoba-koncepció egy szolidabb, pultra ültethető mosdót is kínál számunkra, ha szeretnénk kihasználni a mosdópult alatti helyet némi tárolásra.

    A WEGA kád pedig egy két végén ívelt, egyenes kád, nagyon szép, klasszikusan modern, letisztult formavilág és finom, vékony kádtest jellemzi.

    A WEGA modell szintén kétféle mosdóval kapható, itt azonban a mosdó illetve a fürdőszoba térrel játszadoztak el a tervezők: A WEGA 44 egy térben de akár falhoz is állítható, keskeny, kecses álló változat, a maga 440 cm szélességével, míg a WEGA 60 már egy szélesebb, de még mindig falhoz is ugyanúgy állítható álló mosdó, melynek öblös mosdótálján túl egy vagy bal, vagy jobb oldalon – ez választható – egy kis tároló részt, egy egyenes felületet találunk, ahol elfér egy szép kézmosóval megtöltött üvegcse, de akár még a fogmosópoharunk is.

    Tágas, öblös, praktikus –  páros élmények és a letisztult romantika szerelmeseinek

    Elsőként máris itt egy egyedi, öblös, ívelt kialakítású, majdhogynem teljes kört megformáló modell, a ZORA kád – melynek testéből egy izgalmas kis „ficakot” csíptek le a tervezők – mint mutatós és igen tetszetős dizájnelem. A félbevágott hatású modell egyik oldala így kissé kijjebb, és némileg magasabban is helyezkedik el a másik oldalhoz képest.

    A ZORA modellhez tökéletesen illő, vele teljesen azonos formavilágot képviselő ZORA álló mosdóval lesz teljes az összhang: egy modern, játékos, dizájnos – ugyanakkor kifejezetten kényelmes méretű fürdőszoba látványa kacsint majd vissza ránk nap mint nap…

    A SELIA kád az előző modellhez alapvetően igen hasonló – ám itt nincs meg az a játékos kis bevágás, így viszont egy letisztult, ragyogó, teljesen sima, selymes felületű kádat kapunk. Méretben és kényelemben itt sincsen hiány: a SELIA modell a maga 1560x835x585-ös méretével igazán kényelmes, tágas modell – akár ketten is elfértek majd benne. És ami még inkább szuper: Szimpla vagy akár dupla álló mosdóval, sőt – élve a szabad választás örömével – akár még pultra tehető mosdóval és kérhetitek!

    A SPOT kád szintén nagyon bájosan mutat szabályos kerek formájával, és a praktikus, pultra ültethető mosdóival, hozzá is választható egy szép, gúla formát idéző álló mosdó is.

    Ez a kád is igen tágas, kényelmes a maga 1500x1500x600-as méreteivel. Szabályos, szép, mutatós modern darab – a kerek formák és a modern, kör alakú tárgyak szerelmeseinek.

    Játékos, légies elegancia? Bizony, a kádunkkal is könnyedén megteremthető…

    Az előbb említett WEGA modellhez képest, némileg hasonló, de már légiesebb, játékosabb formavilágot képvisel a MIA kád, melynek egyik oldala magasabb, és a ferde szöge is döntöttem egy kissé – melynek köszönhetően a fejtámaszunk igazán kényelmes lehet a kádban fekve. Ez a kád már nem mondható egy klasszikus egyenes kádnak, ő már tényleg inkább az elegáns térben álló kádak tökéletes megtestesítője.

    Hozzá egy mosdó típust tudunk választani, ez pedig a szép, nem túl magas, de öblös, tágas, fölöl szinte szabályos kör formájú MIA állómosdó.

    Ívelt, tojásdad formákból többet is kihoztak a Marmorin tervezői – és a legegyszerűbbtől az egészen különleges, íves vagy akár kihajtott peremszélekkel is elkápráztatva a nagyérdeműt! Ilyen például a már jól ismert, de még mindig ritkaságszámba menő GOCCIA kád, melynek kihajtott pereme, mintegy ing gallérja vagy karöltője, lezser eleganciával simul rá magára a kád testre, mely lehet egyséfesen hófehér, de akár fekete is!

    A Goccia kádhoz egy kellemes, finom, enyhén dőlt ívet követő, pultra ültethető mosdó dukál, mellyel szép, légies enteriőrt teremthetünk meg a térben.

    Az ALICE KÁD (1790x750x740) egy finom, enyhe hullámvonalban ívelt, elvékonyított peremű modell, mely kétségkívül nagyon mutatós, dizájnos darab. Elegáns kádhoz pedig elegáns mosdó is dukál – méghozzá ez esetben akár 3 különböző, egészen egyedi modellből választhatunk!

    Az ALICE I. egy egyszerű, praktikus, pultra építhető mosdó, melyben egy az egyben a kád formája köszön vissza. Az ALICE II. egy egyszerűbb, alavsonyabb, akár már pultba is süllyeszthető vagy bútorba is építhető modell, míg a legextrább az elegáns, a kád hullám ívét tökéletesen követő lábas álló mosdó, melyet a minimál terekbe, vagy a tágas, különleges, letisztult enteriőrökbe ajánlunk leginkább.

    A JENA kád szintén nagyon játékos, és mindemellett nagyon tágas is! Az egyik legnagyobb modellünk talán, a maga 1900x1155x1100mm-es méreteivel, és olyan hatást kelt mint egy kényelmes, háttámlás fotel, mely egyszerűen kínálja magát szinte, hogy beleüljünk, és megmártózzunk a jó meleg habos forró fürdőjében!

    Bájos, a háttámlás formát egy kisebb és alacsonyabb kivitelben ugyan, de tökéletesen reprodukáló pultra ültethető mosdó kapható hozzá, mellyel teljes lesz az egyedi, kissé bohókás hangulatú fürdőszoba-harmónia.

    A MISA kád egy aszimmetrikus, legrövidebb oldalánál akár fal mellé is állítható kellemes méretű (1553x916x812), különleges kád, melyet ráadásul kétféle változatban – jobbos illetve balos kivitelben is választhatunk, ahogy a rendelkezésünkre álló tér, a fürdőszoba helyzete megkívánta. Mosdója egy klasszikusabb, lecsapott csepp formájú kis tálka-mosdó, mely pultra tehető, és dűbellel is rögzíthető.

    És végezetül a nemes, nosztalgikus, vintázs hangulatot követőknek – avagy azoknak, akik egyedi stílust, korabeli karaktert adnának fürdőszobájuknak…

    Számukra itt van a már jól ismert, klasszikusan nosztalgikus, vintázs hangulatot bájosan megidéző, FAMA lábas kád (1730x825x645) melynek legfőbb különlegessége, hogy lábait három különböző színben – feketében, fehérben illetve króm színben is választhatjuk, függően a csempe, a padlólap színvilágától, vagy a fürdőszoba enteriőr stílusától. (Azonban a FAMA kádakhoz kapható le – és túlfolyó rendszer minden esetben króm színű!)

    Vintázs vagy romantikus fürdőszobák nagy kedvence szokott lenni az ilyen lábas kád, mely a hagyományos lemez vagy vas helyett – ezúttal mai, kortárs változatában, és a Marmorin kínálatában – természetesen öntöttmárványból készül!

    A LA DONNA kád pedig már elnevezésében is mutatja, hogy ezúttal valami nagyon királyi, nagyon fenséges, nagyon arisztokratikus modellel találkoztunk, melyet kiválóan alkalmazhatunk korabeli stílus szerint megtervezett, pl. klasszicista fürdőszobákba – melyek a klasszikus fekete-fehér csempével és bordűrös faldekorációkkal ráadásul az idei, 2018-as évben is elképesztően trendben lehetünk.

    A kád kapható a manapság közkedvelt, pultra vagy bútorba építhető mosdóval is, mely ugyanazt a jellegzetes, sarkainál levágott sokszögformát adja vissza, mint nagyobb testvére, a klasszikus, régről ismert talpas mosdó.

    Ugye, mennyire sokszínű és sokrétű a Marmorin kád kínálata?

    El is hisszük, hogy nehezen tud választani!

    Épp ezért nagy segítségére lehetnek a MARMORIN MINTABEMUTATÓTERMÉNEK készséges és közvetlen munkatársai, akikhez bármilyen kérdésével nyugodtan fordulhat, és ahol több modellt élőben is megtekinthet, akár ki is próbálhat!