• S/ALON 2021 kiállítás
  2022. ÁPRILIS 07.

  S/ALON 2021 kiállítás


  A S/ALON BUDAPEST egy különleges koncepció szerint szervezett találkozási pont a design szerelmesei, az építkezés és lakásfelújítás előtt állók és a szakma képviselői számára.

  Az ország legnagyobb enteriőrdesign eseményén egyedi bútortervek, festmények, szobrok, fényinstallációk, textilek, növénykompozíciók, illatok és hangok keltik életre a belsőépítészek és stylistok által megálmodott tereket, hogy végtelen inspirációt nyújtsanak neked.

  A kiállításon futottunk össze K.K Beltér Stúdió jóvoltából Alice kádunkkal! :)

  Mit kell, és érdemes tudni öntött márvány kádjainkról?

  Az íves formák vonzásában

  Az íves - ovális kádak legfőbb jellemzője, hogy a térben, szabadon állva erősen meghatározzák környezetünket, legyen szó akár modern, akár klasszikus stílusról.  Ezek a kádak ülhetnek a földön, vagy állhatnak lábakon, lehetnek tisztán fehérek, de akár klasszikus, és modern színre festettek is.

  Az íves kádak általában nagyobb helyet igényelnek átlagos társaiktól, ez méretükből adódik, s szépségük érvényesülése érdekében szükségeltetik. A Marmorin ovális kádjai között több stílus képviselői is megtalálhatók, a legjobb minőségű öntött-márványból, gyönyörű formákban hófehér színekben.

  Miért Marmorin?

  A formavilág az egyedi és különleges formák, amit leginkább kiemelnénk a Marorinnál – hiszen a mai világban már egyre inkább elfogadják az emberek a fürdőszoba fontosságát, jelentőségét. Elvégre ez az a hely, ahol kezdjük, majd fejezzük be a napot, így már egyre jobban érezzük a jelentőségét, minek köszönhetően szerepet, kultúrát kap végre tényleg a fürdőszoba az életünkben.

  A másik, amiért nagyon közkedveltek kádjaink, az a design – ehhez a kollekciók, a koncepcióban való gondolkodás nagyban hozzájárul: A Marmorinnál ugyanis minden kádhoz megtalálható ugyanúgy a pultra tehető, az álló mosdó, az egy – illetve kétmedencés mosdó, tehát a Marmorin adott kádhoz egy komplett koncepcióban gondolkodik – tehát, ha ránézek a kádra, majd a mosdóra, ugyanaz a forma fog visszaköszönni.

  A harmadik alappillér pedig az anyag – melynek köszönhetően a forma még tökéletesebb, az előbb említett öntésnek köszönhetően. Mindig azt szoktam ilyenkor mondani, hogy az „él az él”, az „ív pedig ív” – és valóban: itt nincsenek eldeformálódott élek vagy ívek.

  Negyedik nagy előny, hogy az öntöttmárvány anyag javítható: akár otthon a háziasszony is ki tudja korrigálni, ha valami nehezebb tárgyat, pl. egy parfümösüveget belejtünk, és lepattan a mosdóból egy apró darabka.

  Ehhez létezik egy speciális javítókészlet, melyet összekeverünk, beleteszünk a repedésbe… van hozzá három különböző paszta, csiszoló, és törlőruha, amivel a végén fényesre is tudjuk csiszolni a felületet - így a hiba tényleg volt, nincs.

  Íme néhány kép a S/ALON kiállításról, és Alice kádunkról