• Sütés-főzés, ünnepi előkészületek?
    2022. ÁPRILIS 12.

    Sütés-főzés, ünnepi előkészületek?

    Sok emberre főzni és sütni bizony nem kis kihívás! Ilyenkor mindenki tágas konyháról álmodik, na persze, ez nem mindenkinek adatott meg – azonban egy tágas mosogató könnyedén beépíthető akár a kisebb konyhákba is, és el sem hinnénk, mekkora szabadságot ad!

    Jönnek az ünnepek, a család összegyűlik, jönnek egymás után felváltva a rokonok, a barátok. Ilyenkor nem csak a menü sokrétű, azaz többfogásos, de a mennyiségek is jóval nagyobbak, és persze ezzel egyenes arányban a mosatlan edények is!

    A mosogatógépek ma már elengedhetetlen kellékei ugyan egy nagycsaládos háztartásnak, azonban akinek van, az azt is jól tudja: nem mindent bír el még a legjobb, legkorszerűbb mosogatógép sem!

    Hiszen kerámia edényeket, műanyagot, vagy a szép, kézzel festett bögréinket ugye nem tehetjük bele, ahogyan az alumínium kések, és még megannyi más anyag is a hagyományos, kézzel történő mosogatásért kiált.

    Ám a kézzel való mosogatás során előfordulhatnak ottmaradt szennyeződések, sokszor a mosogató felülete az, ami nem elég higiénikus, vagy éppen átveszi a szagokat. Nos, ezt a problémát elfelejthetjük: A Marmorin által kifejlesztett Magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel ugyanis arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmilyen szennyeződés ne tudjon megtapadni.

    Így a Magranit anyagból készült mosogatók tökéletesen megfelelnek az Ön és családja, kisgyermekei, esetleg beteg, idősebb családtagjai által igényelt higiéniás követelményeknek.

    A Marmorin a Magranit mosogatóit ugyanis egy speciális Bio Cote® bevonattal látta el, hogy ezzel is megnöveljék már a gyártás során a mikrobiológiai biztonságot.

    Mindezekhez jön hozzá természetesen az páratlan sokoldalúság, és magas színvonalú esztétikai tulajdonságok, melyeknek köszönhetően bizonyára minden család, minden háztartás, minden otthon tulajdonosa megleli az éppen hozzá illőt!

    Nézzünk most meg néhányat – a nagyméretű, családi mosogatók széles kínálatából – melyeket bátran használhatunk akár ünnepi, akár a nagycsaládos főzések-sütések komoly segítségeként, mondhatni serpájaként.

    Valamennyi modellből többféle szín, árnyalat kapható – köztük a kivételes, exkluzív színek is, melyekkel valóban exkluzív hatást, konyhai környezetet teremthetünk, és könnyedén a konyha szín – és stílusvilágához igazíthatjuk a számunkra legkényelmesebb mosogatót.

    De nézzünk meg most néhány kényelmes, praktikus, kifejezetten „nagycsaládos” modellt!

    A DEBRA névre hallgató, szép, sötét színű gránitból, gránitőrleményből készült mosogatója, a maga 800 x 510 x 207 mm-es szélességével, és dupla medencés megoldásával bátran ajánlható a kényelmes főzési előkészületekhez, és a családi, nagyobb étkezések utáni szennyes felszámolásához.

    A többféle méretben, formában, alakzatban is elérhető mosogató sokoldalú geometriai formáival nem csupán a modern dizájn elemeket tüköri, hanem a különböző konyhaformákhoz, konyhai elrendezésekhez – mint például az U alakú konyha, vagy a sarokkonyha – is kiválóan beintegrálható.

    A szintén minőségi gránitőrleményből készült, 800 x 450 x 207 mm-es AKO mosogatóknak kétféle típusából is választhatunk, attól függően, hogy egy nagy mosogató medencét szeretnénk-e csepegtetővel vagy extra pakoló felülettel – esetleg egy tágas, kétmedencés verziót választanánk inkább? Vagyis, a Marmorin gondol ránk: gondol arra, hogy a termékeit a mi saját, felhasználói igényeinkhez mérten alakíthassuk ki, ahogy nekünk a legjobb, legkényelmesebb.  

    Az Olwin mosogatókat pedig kifejezetten a „család mosogatója” –ként említik, nem véletlenül! Az egészen nagyméretű, 870X450X215 mm-es adottságaival a tágas medencének köszönhetően egy nagyobb családi ebéd vagy vacsora sem jelenthet gondot.

    Az Olwin mosogatók ideálisan illeszthetők a tágas, nagyméretű konyhákba, akár a modern, hűvösebb, visszafogottabb stílusokhoz is. Ez a modell a magas medencéjével, különleges, letisztult formai kialakításával megtöri az egyszerűbb belső terek egyhangúságát.

    Az egymedencés modell mellett ebből a modellből is választhatunk egy másik verziót, ahol a másik, keskeny medence szolgálhat az evőeszközök, a kényesebb poharak elkülönítésére, vagy a főzési előkészületeknél akár gyümölcs- vagy zöldségmosásra, vagy a különböző ételfajták, alapanyagok elkülönítésére is.

    Amennyiben a nagy medence mellé még steril, megnövelt plusz munkafelületet is szeretnénk, precíz módon kialakított csepegtetővel – akkor a PROFIR modell lesz a mi választásunk! Nagy munkafelületez, precíz lecsepegő, és kiváló funkcionalitás jellemzi az egyszerű, letisztult, sima vonalvezetésű modelleket. Méretei szintén kellemesek (860X500X230 mm) , melynek köszönhetően és persze mai, modern stílusával egyetemben jól illeszkedik megannyi konyha enteriőrbe.

    A diszkrét elegancia szerelmesei azonban választhatják a szépséges HALIT modellt is, melynek klasszikus formavilágát némileg megtöri a csepegtető felületén finoman megjelenő geometrikus vonalminta. A 800X470X220 mm-es méretekkel rendelkező mosogató nagy, tágas medencéje biztosítja a kényelmes konyhai munkát.

    A COMBO pedig egy kitűnő ajánlat azok számára, akik kedvelik az intelligens megoldásokat. Ez a multifunkcionális mosogató egy nagy medencét, s mellé egy kisebb, többlépcsős gyümölcsmosót kínál a felhasználói számára. Az ily módon praktikus elkülönítés remek lehetőséget nyújt a még nagyobb higiéniára, az ételek kényelmes elkülönítésére.

    A klasszikus és hagyományos konyhákba illő CIRE modell ugyan nem modern, ellenben mind a természetes, mind a rusztikus, mind pedig a kreatív, színes konyhák szép, netúr – és mindenekelőtt rendkívül praktikus és sokoldalú – kiegészítője.

    A gyártók a CIRE mosogató megálmodásakor a mi mindennapi konyhai munkánk megkönnyítésére gondoltak, lévén, hogy a CIRE mosogatócsalád termékeit számos, hasznos kiegészítővel látták el. Ezek az apróságok pedig valóban jelentősen megkönnyítik a konyhai munkát, és a több féle méret, az egész pontosan 6 féle formai kialakítás, kivitel nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy kényelmünk szerint személyre szabhassuk.

    Szintén a tradicionális stílus képviselői kedvence lehet a pultra ültethető NERO modell, melyet hagyományos, klasszikus konyhákhoz ajánl a gyártó. A kényelmes csepegtető itt egy polc formájában köszönt bennünket, mely mellé egy tágas mosogató medence és még számos extra társul.

    A mosogató formájához és stílusához illő kiegészítők nem csak sokoldalúságukat illetően kiválóak, de kiegészítik a mosogató funkcionális használatát. A pontosan a polcba illeszkedő vágódeszka ügyes, praktikus megoldás, mely gondoskodik a konyhai tér főzés, előkészítés közbeni tisztaságáról, és a hatékonyabb időbeosztás lehetőségéről is.

    Rövid kis összeállításunkba most ennyi fért bele, ám a bemutatott modelleken túl még számos mosogató és kiegészítő várja Önöket az IBD Magyarország exkluzív, igényes bemutatótermében!