• Tavaszi felújítást tervezel?
    2022. MÁJUS 16.

    Tavaszi felújítást tervezel?


    Tavaszi nagytakarításról rengeteg cikket olvashatunk, de mi is a helyzet a tavaszi lakásfelújítás témájával? A tavasz és a jó idő beköszöntével nem csak a lelkünk, de közvetlen környezetünk is megújulásra szorul.

    Az első és legfontosabb, ha lakásfelújításra adod a fejed, a gondos és alapos tervezés. Vegyél magad elé egy A4-es papírt, tollat vagy ceruzát, és a magad módján kezdj el vázlatot rajzolni az otthonodról, majd szépen rajzolgasd bele azokat a változtatásokat, amelyeket előzetesen elképzeltél. Fontos, hogy ezt először papíron és gondolatban tedd meg, így nem kerülhetsz abba a rendkívül frusztráló helyzetbe, hogy a változtatás fizikai síkján szembesülj vele: valami nem működőképes.

    Ha tavaszi lakásfelújítás merül fel, másodsorban érdemes minden lakóval tisztázni a felújítást érintő terek mennyiségét, a munkák hosszúságát, valamint előnyös, ha ellenőrzöd a bankszámlád egyenlegét is az előzetes kalkuláció elkészítése után, nehogy kellemetlen meglepetés érjen, amikor fizetésre kerül a sor. Gondold végig, hogy mi az, ami esetlegesen engedélyköteles, és menj végig minden hatóságon a későbbi problémák elkerülése érdekében.

    Tavaszi színek

    A tiszta tavasz ellentéteken alapul. A haja gesztenye-, vagy sötétbarna, mákos, esetleg ezüst. Bőre tej, krém, vagy elefántcsont árnyalatú, szeme világoskék, türkiz, zöld, vagy mogyoróbarna. Ez a típus nagyon hasonlít a tiszta tél típushoz, de színei kevésbé erőteljesek és melegebbek.
    Az élénk tavasz élénk és kontrasztos színei közelítenek a tél palettája felé, a legélénkebb, leghűvösebb tavasz árnyalatok itt találhatóak. Tavasz-tél típusnak is nevezik az ilyen színtulajdonságokkal rendelkezőket
    A világos tavasz finom, lágy hatású. Haja aranyszőke, bőre tej, krém, elefántcsont és makadámdió színű lehet. Szeme világoskék, türkiz, zöld, vagy mogyoróbarna.

    Mi ezeket az aranybarna burkolatok otthonod bármely pontjára!