• Valódi társ a konyhában
  2022. ÁPRILIS 07.

  Valódi társ a konyhában


  Hogyan válasszunk gránit mosogatót?

  Amikor mosogató választás előtt állunk, először biztosan megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy milyen anyagból válasszuk mosogatónkat.

  Az egyik leggyakoribb, és legkedvezőbb árú mosogató a rozsdamentes acél. Ezek között is léteznek olcsóbb változatok, ám megtalálható a különleges védőborítással ellátott minőségi kategória is.

  Ennek a mosogatónak az egyik nagy hátránya, hogy kis sérülések esetén is könnyen karcossá válik, nagyon meglátszik rajta a vízkő, és akkor még nem beszéltünk arról a fránya elszíneződésről.

  A kissé költségesebb, változatos szín és formaválasztékban kapható gránit mosogatók nagyon szépek, elegánsak, anyaguk szuperkemény, és a vízkő sem ül meg a mosogató felületén.

  Gránit mosogató méretek, formák egyéniségünkre szabva

  Választáskor fontos szerepet kell kapnia a méretnek, hiszen nem mindegy, hogy mekkora helyünk van elhelyezni a mosogatót.

  A méreteket tekintve vannak egészen kicsi, (FADO mosogató) 26 cm széles és 46 cm hosszúságú mosogatók, melyek akkor ajánlatosak, ha valaki mondjuk egyedül és, kis forgalmat bonyolít a konyhában, és naponta elhasznál 1-1 tányért, poharat evőeszközt.

  Viszont vannak nagy, családi két medencés mosogatók is, melyekbe könnyedén elférnek nagy fazekak, tepsik, edények.

  Ilyen nagy mosogató például PROFIR mosogatónk, mely 116 cm hosszú és 50 cm széles. Itt aztán van hely mindennek!

  Sőt, némelyik mosogató külön gyümölcsmosóval is el van látva, nagy segítséget nyújt főzéskor. Gyömülcsmosónak nevezzük, de természetesen remekül kiszolgál minket akkor is, ha zöldségekről van szó. Gondoljunk bele, milyen jó megoldás, hogy a konyhai munka során a megmosott zöldséget/gyümölcsöt nem a pultra, tányérba kell tennünk, hanem hagyjuk lecsöpögni a mosogató erre kialakított részénél.

  Ez például CIRE mosogatónk, mely nem csak attól különleges, hogy van benne gyümölcsmosó, hanem trapéz alakjának köszönhetően, remek választás olyan helyre, ahová a sarokba szeretnénk tenni a mosogatót.